Nogomet

IO HNS-a odlučio: 3:0 za H. dragovoljac!

Sportnet • četvrtak, 20.04.2000.

Odluku je Izvršni odbor donio iza zatvorenih vrata (Snimio: Dražen Patarčić)

Hajduk je danas trpio samo odbijanje žalbi. Nakon dugih povlačenja po abritražama i medijama, čini se da je napokon zaključen "slučaj Andrić”. Naime, danas je novi Izvršni odbor HNS-a potvrdio raniju odluku povjerenika Lige o registraciji susreta Hajduk - Hrvatski dragovoljac 0:3. Bila je to jednoglasna odluka (izuzevši Fredija Fiorentinija, predstavnika Hajduka, koji nije imao pravo glasa). No, to ipak nije kraj sage o Andriću jer Hajduk ima mogućnost traženja arbitraže HNS-a! I to je krajnja instanca koja postoji. No, pitanje je hoće li promjena više biti.

I Komisija za žalbe HNS-a odbila je žalbu Hajduka na odluku povjerenika Lige Ante Martinca da se prekinuta utakmica 27. kola protiv Šibenika na Poljudu registrira rezultatom 3:0 za Šibenik.

Događanja s IO-a su javnosti prenijeli potpredsjednici Nevenko Herjavec (lijevo) i Miroslav Uljan (desno), te glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić (Snimio: Dražen Patarčić)

Je li trakavica o požutjelom Srđanu Andriću i propustu Hajduka napokon završena? Prema Izvršnom odboru Hrvatskog nogometnog saveza, dilema više nema - novi je IO jednoglasno odlučio (jedino Fiorentini kao hajdukovac nije imao pravo glasa, a nije ni nazočio glasovanju) da se potvrđuje ranija odluka Ante Martinca, povjerenika lige o registriranju spornog susreta Hajduk - Hrvatski dragovoljac u korist gostiju 3:0.

Iako je dan ranije Komisija za propise HNS-a odlučila da postoje elementi za podizanjem zaštite Pravilnika o nogometnim natjecanjima od strane Hajduka, IO je zaključio da je Hajduk "trebao i mogao znati" da Andrić ima tri žuta kartona, te nakon toga jednoglasno i odlučio da se potvrdi Martinčeva odluka.

Fiorentini se smiješio samo prije saznanja o odluci, kasnije mu nije bilo do šale... (Snimio: Dražen Patarčić)

No, čini se da tu ipak nije kraj jer prema onome što su novinari mogli čuti poslije maratonske premijerne sjednice IO-a (trajala više od pet sati!) Hajduk ima pravo na žalbu Arbitraži HNS-a.

Ivica Perković, direktor H. Dragovoljca: "Jedina prava odluka!" (Snimio: Dražen Patarčić)

Arbitraža HNS-a je tročlano tijelo koje se formira na taj način da svaka od strane u sporu (dakle Hajduk i Hrvatski dragovoljac) izabere po jednog pravnika s HNS-ove liste članova Arbitraže, a tada njih dvojica izabiru trećeg člana s istog popisa. Ta tri člana će između sebe izabrati predsjednika, a odluka koju donesu je najviša i neće više biti mogućnosti žalbe ni sa koje strane!

Hajdukov član Izvršnog odbora HNS-a, Fredi Fiorentini, bio je vidno pogođen odlukom IO-a, a naljutila ga je i činjenica da nije mogao prisustvovati raspravi i glasanju o slučaju "Andrić".

Iznervirani Fio je uslijed tog razočaranja odbio davati bilo kakve izjave, uputivši sve na sutrašnju "presicu" u Hajduku, pa se tako čak pomalo i zamjerio zagrebačkim izvjestiteljima.

Inače, prva sjednica novog Izvršnog odbora protekla je bez prisustva javnosti, što je gotovo presedan kod Vlatka Markovića, ali gospoda su za "prvi put" ipak željela privatnost.

IO je razgovarao o podjeli zadataka među svojim članovima. Marković je već ranije najavio da će svaki od članova biti zadužen za određeni zadatak, a oni će se definirati na sljedećoj sjednici koja će biti 5. svibnja.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Nogomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!