Tenis

Kontaveit i Sabalenka u borbi za titulu u Wuhanu

Petar Jenjić • petak, 28.09.2018.
Kontaveit i Sabalenka u borbi za titulu u Wuhanu
Foto: EPA

Saznali smo finalistice WTA turnira u Wuhanu, sastat će se Anett Kontaveit, kojoj je Qiang Wang predala meč, i Arina Sabalenka koja je bila bolja od Ashleigh Barty...

Anett Kontaveit prva je prošla u finale WTA turnira u Wuhanu, estonskoj tenisačici predala je domaća igračica Qiang Wang početkom drugog seta.

Dobro je krenula Kineskinja u meč u kojem je s breakom povela s 2:0. Međutim, tu je potpuno stala, Kontaveit je dobila sljedećih šest gemova, a time i set. U prva tri gema drugog seta vidjeli smo tri oduzeta servisa, ali Wang je osjetila probleme s ozljedom te je bila prisiljena predati.

Do svog četvrtog finala ove sezone, a ujedno i najvećeg u karijeri stigla je Arina Sabalenka koja je u dva seta bila bolja od prošlogodišnje finalistice Ashleigh Barty. Bjeloruskinja je do prve pobjede u drugom međusobnom dvoboju stigla sa 7:6, 6:4.

Dva breaka vidjeli smo u prvom setu. Bolje je krenula Barty koja je povela s 4:2, ali pri servisu za set nije uspjela, Sabalenka je vratila meč na početak. U 13. igri puno bolje odigrala je bjeloruska tenisačica koja je izgubila samo dva poena.

Drugi set bio je ujedno i posljednji. Sabalenka je odmah na početku seta oduzela servis protivnici i sačuvala ga do samog kraja, a pritom je spasila tri break lopte.

WTA Wuhan, polufinale:
Anett Kontaveit - Qiang Wang 6:2, 2:1 predaja
Arina Sabalenka - Ashleigh Barty 7:6 (2), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!