Košarka

Sobin i Miličić bez prvog trofeja sezone, Torun uzeo Superkup

Petar Jenjić • subota, 29.09.2018.
Sobin i Miličić bez prvog trofeja sezone, Torun uzeo Superkup
Foto: Martina Japundžić

Odigran je poljski košarkaški Superkup u kojem je u samoj završnici do pobjede stigao Torun koji je slavio protiv Anwila rezultatom 72:68...

Nakon što je na kraju prošle sezone osvojio nacionalni Kup, Torun je večeras stigao i do drugog trofeja u klupskoj povijesti. U utakmici Superkupa protiv Anwil Wloclaweka stigao je do pobjede rezultatom 72:68.

Anwil kao aktualni poljski prvak tako nije uspio obraniti prošlogodišnju titulu u istom natjecanju. Bez prvog trofeja sezone ostali su tako trener Igor Miličić i Josip Sobin.

Većim dijelom utakmice Anwil je bio bolja momčad, a nakon tri četvrtine imao je 12 koševa viška (53:41). Međutim, Torunu je u potpunosti pripala posljednja dionica koju je dobio sa 31:15.

Posljednja minuta dvoboja bila je vrlo zanimljiva, a 37 sekundi prije kraja Sobin je poravnao rezultat na 68:68. Uzvratio je Torun tricom Roba Loweryja, a nakon što momčad iz Wloclaweka nije uspjela realizirati sljedeći napad, utakmici je bio kraj.

Torun je do pobjede predvodio Cheikh Mbodj sa 17 koševa i sedam skokova, dok je Karol Gruszecki dodao 16 poena. Najbolji je kod Anwila bio Valerij Lihodiej sa 16 koševa, Josip Sobin dodao je 13 koševa (5/7 za dva, slobodna bacanja 3/3), pet skokova i dvije asistencije za 27 i pol minuta provedenih na terenu.

Poljski Superkup:
Anwil Wloclawek - Torun 68:72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!