Nogomet

VIDEO: Juventus na pogon Dybale svladao Young Boyse, Manchester City izvukao pobjedu kod Hoffenheima

Petar Jenjić • utorak, 02.10.2018.
VIDEO: Juventus na pogon Dybale svladao Young Boyse, Manchester City izvukao pobjedu kod Hoffenheima
Foto: EPA

Nogometaši Juventusa na krilima odličnog Paula Dybale upisali su i drugu pobjede ove sezone u Ligi prvaka, večeras su s 3:0 bili bolji od Young Boysa. Slavlje je upisao i Manchester City koji se namučio kod Hoffenheima, ali ipak je uspio upisati tri boda...

Juventus - Young Boys 3:0

Juventus i bez Cristiana Ronalda nije imao pretežak posao protiv Young Boysa kojeg je uspio pobijediti s 3:0 i ostati na maksimalnom učinku uz gol razliku 5:0.

Junak utakmice bio je Paulo Dybala koji je postigao sva tri pogotka Stare dame i tako pokazao kako je u jako dobroj formi. Mario Mandžukić krenuo je u početnoj postavi, a zamijenjen je u 78. minuti.

Već nakon pet minuta igre Juventus je stigao do vodstva. Dodavačke sposobnosti pokazao je Leonardo Bonucci koji je dugačkom loptom uposlio Paula Dybalu koji krasnim udarcem isprve matira protivničkog vratara.

Kao što se i moglo očekivati domaća momčad bila je kudikamo konkretnija i nastojala je riješiti pitanje pobjednika već u prvih 45 minuta utakmice. Kako je odmicalo poluvrijeme, bila je sve bliže tom ostvarenju.

U 34. minuti ponovno se u strijelce upisao Dybala, ovoga puta našao se na pravom mjestu nakon što je udarac Blaisea Matuidija obranio gostujući vratar. Argentinac je odbijanac lakoćom pospremio u gol i povećao vodstvo.

Drugo poluvrijeme nije donijelo promjenu rezultata sve do 69. minuti, kombinirali su lijepo Juventusovi igrači, a ponovno se na pravom mjesto našao Dybala koji je iz blizine skrenuo loptu u mrežu i tako kompletirao hat-trick.

Do kraja utakmice gosti su ostali i s igračem manje nakon što je u razmaku od tri minute dva žuta kartona dobio Mohamed Camara.

Hoffenheim - Manchester City 1:2

Nakon iznenađujućeg poraza u prvom kolu, Manchester City nasušno je trebao pobjedu i prve bodove u skupini F. Gostovanje kod Hoffenheima nije bilo lako, ali momčad Pepa Guardiole ipak je stigla do pobjede od 2:1. Pobjednički pogodak postigla je u 87. minuti nakon jedne pogreške domaće obrane.

Tek što je utakmica krenula, Hoffenheim je stigao do vodstva. Kerem Demirbay krasno je uposlio Ishaka Belfodila u prostoru, a napadač njemačke momčad sjurio se u kazneni prostor i poentirao pored Edersona.

Međutim, nije se dugo čekalo na odgovor Manchestera koji je do izjednačenja stigao u osmoj minuti. Lijepo su kombinirali gosti, a Leroy Sane uposlio je Sergija Aguera koji se izborio za prostor protiv protivničkih braniča i poentirao u praznu mrežu. Ovim pogotkom postao je tek drugi igrač jednog engleskog kluba koji je zabio na pet uzastopnih gostovanja u Ligi prvaka, prvi je bio Ruud van Nistelrooy još 2003. godine.

U nastavku prvog poluvremena opasniji su bili gosti koji su imali nekoliko izglednih šansi, ali rezultat se nije mijenjao. Najbolju priliku domaći je imao u 39. minuti, ali je udarac Laportea obranio gostujući vratar.

Velika greška Edersona u 59. minuti mogla je skupo koštati Manchester City jer je vratar istrčao na tridesetak metara od gola i potpuno promašio loptu, međutim, Sane je stigao na vrijeme i uspio otkloniti opasnost.

74. minuta donijela je prodor Sanea u kazneni prostor, igrača Cityja srušio je domaći vratar, ali Skomina se nije oglasio. Odolijevao je Hoffenheim sve do 87. minute kada Englezi ipak postižu pogodak. Slabu reakciju protivničkog braniča iskoristio je David Silva i poentirao za pobjedu.

Andrej Kramarić u igru kod Hoffenheima ušao je u 54. minuti.

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Hoffenheim1:2Manchester City
Lyon2:2Šahtar
1Manchester City 616:6+1013
2Lyon 612:11+18
3Šahtar 68:16-86
4Hoffenheim 611:14-33

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!