Nogomet

VIDEO: PSG na Neymarovim krilima napunio do vrha Zvezdinu mrežu

Branimir Korać • srijeda, 03.10.2018.
VIDEO: PSG na Neymarovim krilima napunio do vrha Zvezdinu mrežu
Foto: EPA

PSG stigao je do očekivane visoke pobjede protiv Crvene zvezde. Beograđani su pokušali parirati zatvorenim pristupom, ali bilo je samo pitanje koliko puta će Neymar i društvo pogoditi mrežu Borjana. Schalke je u drugom susretu golom u završnici svladao Lokomotiv u Moskvi...

PSG - Crvena zvezda 6:1

Niti u beogradskom taboru nisu se posebno zavaravali kako mogu u Parizu do nekog čuda, bod bi bio upravo to, no do njega Zvezda nije mogla. PSG je potvrdio ogromnu razliku u klasi, poigravao se s gostima i uz malo više ozbiljnosti i koncentracije u završnici, mogao je dvoznamenkastog broja pogodaka.

Gosti su se zatvorili i u takvom bunkeru izdržali su 20 minuta nakon čega je krenula kanonada.

Prvi pogodak djelo je Neymara, zaigranog i raspoloženog Brazilca koji je za vodstvo pogodio krasno iz slobodnog udarca, prebacio je živi zid i poslao loptu u kut, nedostižno za Borjana.

Dvije minute kasnije lopta je ponovno u gostujućoj mreži, ovaj put Neymar je kombinirao s Mbappeom i još jednom pogodio.

Tu se već otvorilo, domaćin je nizao prilike, promašivao, ali i u 37. minuti ponovno zabio. Ovaj put u strijelce se upisao i Edinson Cavani da bi četiri minute kasnije Angel Di Maria zabio i četvrti gol.

U drugom poluvremenu Zvezda je dugo odolijevala, domaćin se pošteno napromašivao prije nego je u 70. minuti showu se pridružio Mbappe povisivši na 5:0. Zvezda je uspjela smanjiti preko Marka Marina, no u 80. minuti Neymar još jednim krasno izvedenim slobodnim udarcem postavlja konačnih 6:1.

Protiv Napolija je uhvaćen bod sličnom taktikom, ali PSG je ipak druga priča.

Lokomotiv Moskva - Schalke 0:1

Težak dvoboj u Moskvi otišao je na stranu Schalkea što stavlja Lokomotiv u tešku poziciju u nastavku natjecanja u skupini. Moskovljani sada imaju dva poraza iz dva susreta, izgubili su od Galatasaraya s uvjerljivih 3:0 i sada od Schalkea i prema viđenom u prva dva kola, teško će do nokaut faze Lige prvaka.

Protiv Schalkea su izdržali do završnice susreta kada Weston McKennie postiže svoj prvi gol u dresu Schalkea i donosi Nijemcima velika tri boda.

U prvom dijelu viđen je dosta loš nogomet, ništa posebno nije se događalo da bi u nastavku susreta Schalke bio nešto bolji i protiv dosta pasivnog domaćina na kraju ipak slavio.

Pobjeda je osigurana u samoj završnici susreta kada je u 88. minuti McKennie bio najviši u skoku i glavom poslao loptu u Guilhermeovu mrežu.

Vedran Ćorluka cijeli je susret odgledao s klupe za pričuvne igrače.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

PSG6:1Crvena zvezda
Napoli1:0Liverpool
1PSG 617:9+811
2Liverpool 69:7+29
3Napoli 67:5+29
4Crvena zvezda 65:17-124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!