Tenis

Pliškova i Linette se mučile u prvom kolu Tianjina, Kudermetova iznenadila Riske

Jan Šneler • ponedjeljak, 08.10.2018.
Pliškova i Linette se mučile u prvom kolu Tianjina, Kudermetova iznenadila Riske
Foto: EPA

U prvom kolu WTA turnira u kineskom Tianjinu, prva nositeljica Karolina Pliškova nakon tri seta uspjela je slomiti otpor američke tenisačice Varvare Lepčenko...

Iako nije bilo prevelikih iznenađenja u prvom kolu WTA turnira u kineskom Tianjinu, valja izdvojiti iznenađujuću pobjedu Veronike Kudermetove nad Alison Riske. Također, uz manje probleme, u drugo kolo plasirale su se i prva nositeljica Karolina Pliškova te Poljakinja Magda Linette.

Pliškova je kao prva nositeljica i šesta tenisačica svijeta imala naizgled laku protivnicu, no Varvara Lepčenko dosta ju je namučila. Uz neke manje probleme, Čehinja je vrlo suvereno odradila prvi set i slavila sa 6:2. Činilo se da će ovo biti jedan od kraćih mečeva, no Lepčenko je uzvratila u drugom setu.

Imala je Amerikanka tri break lopte u sedmom gemu, no Pliškova se uspjela vratiti i čak doći do meč lopte u 12. gemu. Ovoga puta Lepčenko je bila smirena i odvela meč u tie-break. U 13. igri, apsolutno bolja bila je Amerikanka koja je sa 3:7 osvojila tie-break.

Uslijedio je odlučujući set u kojem se Pliškova ipak uozbiljila i relativno lako ponovno došla do pobjede. Bilo je nešto problema u osmom gemu, no Čehinja je već imala u rukama dva breaka i bez problema je sa 6:3 zaključila meč.

Linette je također prošla u drugo kolo, no i ona je imala dosta težak posao protiv Evgenije Rodine. Početak je bio grozan za Poljakinju koja je izgubila čak dva uzastopna servisa. Sve to bilo je dovoljno da Rodina vrlo brzo, za 40 minuta dođe do slavlja s 2:6. Ipak, vrlo brzo uzvratila je Linette te je u drugom setu ona došla do dva breaka i izjednačila sa 6:1.

Nakon dva rutinski odrađena seta uslijedio je jedan uzbudljivi odlučujući. Čak pet breakova mogli smo vidjeti. Linette je dva puta dolazila do breaka, no Rodina se momentalno vraćala. Ipak, Ruskinja je ostala bez snage nakon trećeg breaka i Linette je uspjela sa 6:4 okončati meč.

Napomenimo kako je veliko iznenađenje priredila Kudermetova. Sve je krenulo dobro za Riske koja je dobila prvi set s 5:7. Ipak, u drugoj dionici meča Kudermetova sjajnom igrom za nešto više od pola sata dolazi do 6:1. U trećem setu, sve je išlo po planu za Riske. Došla je do ranog breaka, imala vodstvo od 2:4, no furioznom završnicom Kudermetova dolazi do dva breaka i osvaja odlučujući set sa 7:5.

WTA Tianjin, 1.kolo :
Su-Wei Hsieh (Tajvan, 5) - Ajla Tomljanović (Australija) 7:6(4) 7:5
Magda Linette (Poljska) - Evgenija Rodina (Rusija) 2:6 6:1 6:4
Veronika Kudermetova (Rusija) - Alison Riske (SAD) 5:7 6:1 7:5
Yue Yuan (Kina) - Fangzhou Liu (Kina) 0:6 6:1 4:6
Lara Arruabarena (Španjolska) - Polona Hercog (Slovenija) (5)6:7 2:6
Karolina Pliškova (Češka, 1) - Varvara Lepčenko (SAD) 6:2 (3)6:7 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!