Košarka

Himki prejak za Enisej, double-double Šveda

Jan Šneler • ponedjeljak, 08.10.2018.
Himki prejak za Enisej, double-double Šveda
Foto: EPA

U drugom kolu VTB lige, Himki je potpuno očekivano slavio na gostovanju protiv Eniseja uz sjajni učinak najboljeg igrača Alekseja Šveda...

Nakon dominantne predstave u Rigi, ruski Himki nastavlja sjajno koračati regionalnom VTB ligom. U sklopu drugog kola, Himki je gostovao kod Eniseja i bez ikakvih problema svladao trenutno posljednju momčad lige.

Iako je Himki cijelo vrijeme kontrolirao rezultat, domaći su se još u prvom dijelu držali u igri. Nisu dozvolili gostima da prebrzo pobjegnu na nedostižnu prednost te je izgledalo kao da imaju šanse ući s objektivno daleko jačom gostujućom momčadi u neizvjesni egal. Na odmor je Himki otišao s pet koševa prednosti (40:45).

Ipak, u nastavku susreta gosti su se uozbiljili i odlučili što prije riješiti pitanje pobjednika. Furiozno su krenuli u nastavak i vrlo brzo došli do dvoznamenkaste prednosti. Odlučni da sve nade domaćina ugase tu treću četvrtinu zaključili su s vodstvom 58:77.

U posljednjoj dionici utakmice ostalo je puko odrađivanje posla i Himki je na kraju slavio rezultatom 67:99. Sjajan je bio Aleksej Šved s 20 poena i 11 asistencija, dok je Anthony Gill dodao 21 poen. Kod domaćih, Tyler Stone ostvario je učinak od 14 poena i šest skokova.

VTB liga, 2. kolo:
Enisey - Himki 67:99

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!