Tenis

Federer i Đoković vrlo sigurni u četvrtfinalu Šangaja

Jan Šneler • petak, 12.10.2018.
Federer i Đoković vrlo sigurni u četvrtfinalu Šangaja
Foto: EPA

Hrvatski tenisač Borna Ćorić saznao je protivnika u polufinalu Mastersa u Šangaju. Bit će to najuspješniji tenisač svih vremena, Roger Federer...

Nakon završetka četvrtfinalnog dvoboja između Rogera Federera i Kei Nishikorija, poznati su postali svi parovi polufinala Mastersa u Šangaju. Tako će Borna Ćorić igrati protiv Federera.

Federer je što je vrlo često za njega izgledao kao da igra taman onoliko koliko treba. U prvom setu, Švicarac je bio nadmoćan i nakon pet gemova imao je prednost od 4:1 i servis. Nishikori se uspio nakratko vratiti, jednom oduzeti servis Federeru, no to jasno nije bilo dovoljno i Švicarac je slavio sa 6:4.

U nastavku Federer rano dolazi do breaka i čini se kao da će mirno privesti meč kraju. Ipak, Nishikori konstantno napada servis protivnika i konačno u šestom gemu dolazi do izjednačenja. Set odlazi u tie-break u kojem Federer koristi i najmanju grešku protivnika. Japanac je vodio s 1:4, no Švicarac najbolji kada je najpotrebnije radi seriju 6:0 i okončava meč.

Rutinski je zadatak obavio i Novak Đoković. Srpski tenisač nakon 103 minute svladao je Kevina Andersona. U prvom setu tenisači su dobro servirali i razmjerno je malo bilo prilika za break. Tek jednu je imao Đoković u petom gemu. Set je otišao u tie-break u kojemu je Đoković bio premoćan te je s 1:7 okončao 13. igru.

U nastavku meča, Đoković rano dolazi do breaka i vrlo mirno privodi meč kraju te sa 3:6 osvaja i drugi set.

Slično Đokoviću i Federeru, Alexander Zverev došao je do pobjede protiv Kyle Edmunda. S dva breaka, po jednim u svakom setu, Zverev je došao do slavlja te s dva puta po 4:6 ušao u polufinale Masters turnira.

ATP Šangaj, četvrtfinale:
Kyle Edmund (Velika Britanija, 11) - Alexander Zverev (Njemačka, 4) 4:6 4:6
Kevin Anderson (JAR, 7) - Novak Đoković (Srbija, 2) (1)6:7 3:6
Roger Federer (Švicarska, 1) - Kei Nishikori (Japan, 8) 6:4 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!