Tenis

Ništa od prvog Mastersa za Ćorića, Đoković do četvrte titule u Šangaju

Petar Jenjić • nedjelja, 14.10.2018.
Ništa od prvog Mastersa za Ćorića, Đoković do četvrte titule u Šangaju
Foto: EPA

Borna Ćorić nije uspio doći do svoje prve Masters titule karijere. Prvo finale turnira iz serije 1000 ipak je otišlo na stranu Novaka Đokovića koji se od ponedjeljka vraća na drugo mjesto ATP ljestvice...

Treća ipak nije bila sreća. Borna Ćorić danas je u finalu Mastersa u Šangaju treći puta igrao protiv Novaka Đokovića i treći puta upisao poraz. Srpski tenisač stigao je do pobjede sa 6:3, 6:4 nakon sat i 36 minuta igre. Četvrta je ovo Đokovićeva titula na ovom turniru u isto toliko odigranih finala, čime će od sljedećeg tjedna biti drugi tenisač svijeta.

Bez obzira na poraz, teško je nešto previše zamjeriti hrvatskom tenisaču koji je igrao jako dobro kroz cijeli tjedan, a u finalu se ipak namjerio na raspoloženijeg i boljeg protivnika.

Izjednačeno je bilo tijekom većeg dijela prvog seta u kojem su oba tenisača igrala jako dobro na svoj servis ne dopuštajući previše protivniku. Ipak, šesti gem donio je probleme Ćoriću. Iako je imao dvije gem lopte, nije ih uspio iskoristiti, a Đoković je stigao do vrlo vrijednog breaka. Uspio je hrvatski tenisač u sljedećem servis gemu zaprijetiti protivniku, stigao je do 40:40, ali više od toga nije išlo.

Odmah na startu drugog seta pokazalo se kako hrvatski tenisač jako teško može nešto izvući u ovom meču. Prvu break loptu iskoristio je treći tenisač svijeta i ubrzo poveo s 2:0. Četiri break lopte spasio je Ćorić u svom sljedećem servis gemu, a kod zaostatka 3:2 stigao je i do svoje prve koju nije iskoristio.

Stigao je Đoković do 0:40 pri vodstvu 5:3, ali hrvatski tenisač povezao je pet poena i osvojio gem. Ipak, na servisu srpskog tenisača nije mogao puno i Đoković je meč zaključio pobjedom.

Masters Šangaj, finale:
Novak Đoković (2) - Borna Ćorić (13) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!