Nogomet

Rusija potopila Tursku i došla na korak do promocije u Ligu A

Jan Šneler • nedjelja, 14.10.2018.
Rusija potopila Tursku i došla na korak do promocije u Ligu A
Foto: FaH

Pobjedom u četvrtom kolu protiv Turske, Rusija je napravila ogroman korak prema prvom mjestu i samo ju bod dijeli od matematičke sigurnosti...

Poslijepodne su odigrana tri susreta Lige nacija, a svakako je najzanimljivije bilo u Sočiju gdje je Rusija pobjedom nad Turskom došla vrlo blizu prvog mjesta u skupini. Trenutno Rusija ima sedam bodova, Turska tri, dok je Švedska, s utakmicom manje, na jednom bodu. Rusima je dovoljan bod u posljednjem susretu protiv Švedske da bi osigurali prvo mjesto i ulazak u Ligu A.

Obje momčadi dobro su ušle u utakmicu i vidljivo je bilo da traže priliku za pobjedu. Turci nisu imali što izgubiti, dok je bilo jasno kako iznimno motivirani Rusi pobjedom mogu napraviti sjajan posao. Nisu domaći dugo čekali na prvi pogodak. Već nakon dvadeset minuta, Georgij Džikija pogodio je stativu, a odbijenu loptu stoper Roman Neustadter poslao u mrežu.

Rusi su nastavljali s napadima, iako su Turci imali prividnu premoć u posjedu lopte. Ipak, gosti nisu uspijevali doći do izjednačenja. Praktički, uz sve udarce i neke polušanse, Turci nisu uspjeli stvoriti jednu stopostotnu priliku za pogodak. Rusi su u tome bili uspješniji i premda su trebali čekati dugo na drugi pogodak, on je ipak došao u 78. minuti. Strijelac je bio Denis Čerišev na asistenciju sjajnog Aleksandra Golovina.

U Ligi D odigrana su dva dvoboja iz skupine 3. Iako na gostovanju kod Farskih Otoka, Kosovo nije uspjelo upisati nova tri boda. Poveli su gosti već u devetoj minuti preko Milota Rašice, no domaći izjednačavaju u 50. minuti. Strijelac izjednačujućeg pogotka za domaće bio je Rene Joensen. Ipak, Kosovari su imali malo sreće jer je Azerbajdžan neočekivano kiksao na domaćem terenu protiv Malte.

Iako su domaći imali u potpunosti premoć na terenu i velik broj prilika, Malta je došla u vodstvo u 37. minuti preko Rowen Muscata. Dugo Azerbajdžan nije imao odgovora, no konačno je u 53. minuti Araz Abdullayev donio izjednačenje svojoj momčadi.

Situacija u toj skupini vrlo je interesantna. Trenutno Kosovo ima osam bodova, Azerbajdžan šest, Farski otoci četiri i Malta dva. S obzirom na to da Kosovo gostuje kod Malte, a Azerbajdžan dočekuje Farske Otoke, u posljednjem kolu u Prištini, Kosovo i Azerbajdžan mogli bi odlučivati o promociji u Ligu C.

Liga nacija, Liga B, skupina 2

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Rusija2:0Turska
1Švedska 45:3+27
2Rusija 44:3+17
3Turska 44:7-33

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!