Tenis

Gulbis šokirao prvog nositelja, Tsitsipas slavio protiv Fogninija

Jan Šneler • subota, 20.10.2018.
Gulbis šokirao prvog nositelja, Tsitsipas slavio protiv Fogninija
Foto: EPA

Odigrani su polufinalni mečevi na ATP turniru u Stockholmu, a veliko iznenađenje priredio je Ernest Gulbis koji pobijedio prvog nositelja Johna Isnera...

Poznat je finalni par na ATP turniru u Stockholmu, a iznenađujuće u samoj završnici neće biti američkog tenisača i prvog nositelja Johna Isnera. Njega je u polufinalu, nakon tri seta i gotovo dva sata izbacio Latvijac Ernest Gulbis.

Isner je odlično otvorio meč i okončao prvi set za manje od pola sata. Bez ikakvih problema, dva puta je oduzeo servis Gulbisu i sa 6:1 slavio u prvom setu. Očekivalo se da bi meč mogao biti gotov za manje od sat vremena, no onda se probudio Gulbis.

U drugom setu, vrlo rano došao je do breaka kojeg je uspio zadržati sve do kraja i s 3:6 izjednačiti rezultat u setovima. U posljednjem setu gotovo ista priča. Latvijac igra dobro, servis mu je odličan i s dva breaka uspijeva potpuno slomiti Isnera i s novih 3:6 slaviti. Inače, važan podatak moramo istaknuti u vezi Gulbisa i ATP finala. Naime, latvijski tenisač do sada je šest puta igrao u finalu ATP turnira i osvojio svih šest naslova. Nevjerojatan podatak koji bi mogao biti povećan ako uspije slaviti u sutrašnjem finalu.

Grčki tenisač Stefanos Tsitsipas rutinski je slavio protiv Fabija Fogninija. Meč je trajao svega 72 minute i Talijan nije imao velike šanse protiv odličnog raspoloženog Grka. U prvom setu Tsitsipasu je bio dovoljan jedan, dok je u drugom setu s dva breaka okončao meč. Za razliku od "savršenog" Gulbisa, mladi Tsitsipas ima suprotni problem. On je u dva dosadašnja finala upisao oba poraza. Interesantno, zajedno sa Stockholmom, 20-godišnjem Grku je ovo treće finale ove sezone što dovoljno govori kako tek trebamo vidjeti najbolje od njega.

ATP Stockholm, polufinale:
Stefanos Tsitsipas (Grčka, 3) - Fabio Fognini (Italija, 2) 6:3 6:2
John Isner (SAD, 1) - Ernest Gulbis (Latvija) 6:1 3:6 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!