Nogomet

VIDEO: Kovačev Bayern u dvije minute slomio AEK, remi u Bernu

Petar Jenjić • utorak, 23.10.2018.
VIDEO: Kovačev Bayern u dvije minute slomio AEK, remi u Bernu
Foto: EPA

U prve dvije utakmice trećeg kola Lige prvaka domaćini nisu bili toliko uspješni. Young Boysi osvojili su bod na domaćem terenu protiv Valencije, dok je Kovačev Bayern slavio u Ateni protiv AEK-a...

AEK - Bayern 0:2

U skupini E bez poraza je i dalje Bayern koji je večeras stigao do druge pobjede. U sklopu trećeg kola Bavarci su gostovali kod AEK-a protiv kojeg su dominirali većim dijelom utakmice, a prelomili su ju nakon nešto više od sat vremena igre s dva uzastopna pogotka.

Gosti su dominirali tijekom prvih petnaestak minuta, a u nekoliko su navrata opasno zaprijetili. Najopasniji bio je Serge Gnabry koji je pucao iskosa s lijeve strane, ali morao pored stative. Vrlo zaposlen bio je vratar AEK-a koji je u 18. minuti skinuo Hummelsov udarac glavom.

Vrlo agresivno igrao je Bayern koji nije dopuštao previše prostora protivniku i još je u nekoliko navrata tijekom prvog poluvremena opasno prijetio. Pokušavali su James Rodriguez i Lewandowski, a zatim ponovno Gnabry, međutim, ostali su bez pogotka.

Ipak, nakon nešto više od sat vremena igre Bavarci su stigli do vodstva, a potom i riješili pitanje pobjednika. Prvo se u 62. minuti lopta od obrambenog bloka odbila do Javija Martineza koji ju posprema u mrežu.

Već u sljedećem napadu lijepa akcija Bayerna završila je novim golom. Rafinha je proigrao Lewandowskog koji iz blizine nije imao težak posao skrenuo loptu u praznu mrežu. Rezultat se do kraja više nije promijenio.

Marko Livaja nije bio u sasatavu grčke momčadi zbog kartona.

Young Boys - Valencia 1:1

Prvi bod u sezoni osvojili su Young Boysi koji su pred svojim navijačima remizirali protiv Valencije, susret u Bernu završio je 1:1. Gosti su tako nakon remija na Old Traffordu na još jednom gostovanju osvojili bod.

Jedan udarac u okvir imale su obje momčadi u prvih 45 minuta, a svoj su pokušaj na najbolji mogući način iskoristili gosti koji su poveli nakon nešto više od polovice igre u prvom poluvremenu. Carlos Soler na vrijeme je proigrao Michyja Batshuayia koji je izbjegao zaleđe, a zatim zaobišao protivničkog vratara i pospremio loptu u praznu mrežu.

Nakon deset minuta igre u drugom poluvremenu Young Boysi stigli su do poravnanja iz kazneno udarca, siguran izvođač bio je Guillaume Hoarau.

Rezultat se do kraja više nije promijenio, iako su dobru priliku imali domaćini u 89. minuti. Pucao je Sekou Sanogo, ali pogodio je stativu.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

AEK Atena0:2Bayern
Ajax1:0Benfica
1Bayern 615:5+1014
2Ajax 611:5+612
3Benfica 66:11-57
4AEK Atena 62:13-110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!