Nogomet

VIDEO: Kramarić dvostruki strijelac, Hoffenheim izvukao bod, Ajax u sudačkoj nadoknadi slomio Benficu

Petar Jenjić • utorak, 23.10.2018.
VIDEO: Kramarić dvostruki strijelac, Hoffenheim izvukao bod, Ajax u sudačkoj nadoknadi slomio Benficu
Foto: EPA

Završena su još tri susreta trećeg kola Lige prvaka. U najzanimljivijoj utakmici Hoffenheim je uz dva pogotka Andreja Kramarića osvojio bod protiv Lyona. Roma je lakoćom slavila protiv CSKA, dok je Ajax u završnici susreta uspio doći do pobjede protiv Benfice

Hoffenheim - Lyon 3:3

U utakmici s dosta preokreta Hoffenheim je osvojio bod na domaćem terenu, drugi ove sezone. Jedno od najvažnijih imena susreta bio je hrvatski napadač Andrej Kramarić koji je dva puta poentirao, ali nije uspio donijeti svojoj momčadi pobjedu.

Nakon velike pogreške u komunikaciji između vratara i braniča, Lyon je stigao do vodstva. Do lopte je stigao Bertrand Traore i pospremio ju u mrežu.

Iako je primio pogodak u 27., Hoffenheim je šest minuta kasnije stigao do poravnanja. Nakon jednog ubačaja obrana Lyona nije uspjela najbolje očistiti, a do lopte je stigao Andrej Kramarić koji je imao vremena primiriti loptu i pospremiti ju u mrežu.

Na otvaranju drugog poluvremena ponovno je u prvom planu bio hrvatski napadač koji je primirio centaršut Kemira Demirbaya i krasno pogodio za vodstvo Hoffenheima.

Međutim, prednost domaće momčadi trajala je samo do 59. minute kada je Tanguy Ndombele utrčao u kazneni prostor i pucao iz vrlo teške pozicije u prvi kut, ali je ipak uspio matirati protivničkog vratara.

Osam minuta kasnije uslijedio je potpuno preokret, Memphis Depay sjurio se u kazneni prostor i pogodio suprotni kut suparničkog gola. Ipak, Hoffenheim je stigao do boda u drugoj minuti sudačke nadoknade, strijelac je bio Joelinton.

Roma - CSKA Moskva 3:0

Drugu pobjedu u sezoni upisala je Roma koja se vratila na drugo mjesto skupine G. Rimljani su večeras pred svojim navijačima s 3:0 bili bolji od moskovskog CSKA na krilima raspoloženog Edina Džeke. S druge strane, Rusima je ovo prvi poraz ove sezone.

Nakon pola sata igre talijanska momčad stigla je do vodstva. Bila je to prekrasna akcija u kojoj je obrana CSKA ispala u nekoliko poteza. U konačnici Lorenzo Pellegrini je asistirao za Džeku koji iz blizine skreće loptu u gol.

Vrijedi izdvojiti i veliku opasnost pred golom Rome nakon što se za prostor izborio Nikola Vlašić i opalio s ruba šesnaesterca, no Olsen je dobrom obranom odbio u korner.

U završnim minutama poluvremena domaćin je još jednom uspio poentirati, i to iz vrlo slične situacije. Ovoga puta u ulozi asistenta našao se Stephan El Shaarawy, proigrao je Džeku koji je izbjegao zaleđe, a zatim se po drugi puta upisao u strijelce.

Nije se dugo čekalo i na treći Romin pogodak, a ovoga puta dvostruki strijelac upisao je asistenciju. BiH napadač spustio je glavom loptu za Cengiza Undera koji je natrčao i snažnim udarcem zatresao mrežu.

Rezultat se do kraja više nije promijenio. Nikola Vlašić odigrao je cijeli susret u dresu ruske momčadi.

Ajax - Benfica 1:0

Do druge pobjede sezone stigao je Ajax koji je u Amsterdamu s minimalnih 1:0 svladao Benficu i tako ostao na vrhu skupine sa sedam bodova, koliko ima i Bayern. S druge strane, Portugalci nakon ovog kola ostaju na tri boda.

Na pogodak se čekalo sve do druge minute sudačke nadoknade, Noussair Mazraoui pucao je s ruba kaznenog prostora, lopta je na putu do gola promijenila smjer od protivničkih igrača i ušla u mrežu.

U dresu Benfice i dalje nema Filipa Krovinovića.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Roma3:0CSKA Moskva
Real Madrid2:1Viktoria Plzeň
1Real Madrid 612:5+712
2Roma 611:8+39
3Viktoria Plzeň 67:16-97
4CSKA Moskva 68:9-17

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!