Nogomet

VIDEO: Dybala donio pobjedu Juventusu na Old Traffordu, Real slavio, ali nije briljirao

Branimir Korać • utorak, 23.10.2018.
VIDEO: Dybala donio pobjedu Juventusu na Old Traffordu, Real slavio, ali nije briljirao
Foto: EPA

Juventus, Real Madrid i Manchester City upisali su pobjede u trećem kolu Lige prvaka. Najuvjerljiviji bio je City koji je pregazio u gostima Šahtar, Juventus je uzeo važne bodove na Old Traffordu, a Real je svladao Viktoriju iz Plzena...

Manchester United - Juventus 0:1

Juventus je upisao sva tri boda i napravio veliki korak prema prolasku u osminu finala Lige prvaka. Na Old Traffordu je pomalo rutinski stigao do pobjede, došao je do ranog pogotka i onda znalački čuvao prednost. Mogao je i uvjerljivije slaviti, ali David De Gea izvukao je nekoliko vrhunskih obrana i spriječio goste da ranije prelome utakmicu.

S druge strane Manchester United nije ponudio puno, 15 minuta prije kraja Paul Pogba pogodio je vratnicu i to je u biti bila jedina prava prijetnja domaćina. Većina napada Uniteda odbijala se o Juventusovu obranu bez nekih velikih prijetnji za gol Szczesnyja.

Jedini pogodak na susretu pao je u 17. minuti kada je Cristiano Ronaldo ubacio s desne strane, na loptu su uklizavali Cuadrado i Smalling, ona se odbila do potpuno samog Dybale koji sa šest metara lakoćom zabija.

Do kraja prvog dijela gosti su imali još nekoliko odličnih prilika, ali De Gea je bio raspoložen i nije dopustio novi pogodak.

U drugom dijelu De Gea je izvukao još jednu fantastičnu obranu kada je čudesno odbio u korner udarac Ronalda, a domaćin je imao tu prijetnju preko Pogbe kada je vratnica spasila Juventus.

U svakom slučaju zaslužena pobjeda gostiju koji su potvrdili kako su bolja momčad.

Šahtar - Manchester City 0:3

Otvorenu i zanimljivu utakmicu odigrali su u Harkivu Šahtar i Manchester City, a gosti su glatko slavili s 3:0. Šahtar je pokušao parirati gostima, ali City je ipak bio prejak, odigrao je vrlo dobru utakmicu i zasluženo je slavio.

Gosti su nizali prilike i opasno prijetili, Šahtar je izbacivao loptu s gol linije, David Silva pogodio je i vratnicu da bi u 33. minuti napokon lopta završila u mreži. Pokušaj Riyada Mahreza je blokiran, lopta je došla do Silve koji je lakoćom šalje u gol.

Svega dvije minute kasnije već je 2:0, a ovaj put strijelac je bio Aymeric Laporte. Povratnik u prvih 11 Kevin De Bruyne ubacio je iz kornera, lopta je došla do Laportea koji je lijepo glavom šalje iza leđa Pjatova.

U drugom dijelu gosti su samo potvrdili pobjedu i to u 72. minuti pogotkom Bernarda Silve koji je netom prije toga ušao u igru.

Zaslužena pobjeda Cityja koji se tako zahuktava nakon što je loše krenuo i upisao poraz od Lyona u prvom kolu.

Real Madrid - Viktoria Plzen 2:1

Real je odnio pobjedu protiv Viktorije, ali nije bio uvjerljiv. Slavio je s tijesnih 2:1 i potvrdio kako je još uvijek u krizi. Ipak, tri boda je ono što se pamti i svakako dobra vijest prije El Clasica.

Madriđani su rano došli do vodstva, već u 11. minuti Karim Benzema poslao je loptu u mrežu nakon što je Lucas ubacio s krila, lopta je došla do francuskog napadača koji glavom lijepo zabija.

U nastavku prvog dijela i Viktoria je imala nekoliko zanimljivih prijetnji, ali nije bilo previše posla za Navasa, gostujući igrači uglavnom nisu uspjeli pogoditi unutar okvira gola.

Drugi pogodak domaćina stigao je u 57. minuti kada je Marcelo zabio na asistenciju Balea i činilo se da je tu priči kraj.

Međutim Viktoria je uspjela doći do smanjenja zaostatka kada je Hrošovsky u 79. minuti smanjio na 2:1, u završnici susreta opasno je zaprijetio i Krmenčik, ali domaćin je ipak sačuvao vodstvo.

Luka Modrić odradio je cijelu utakmicu za Real.

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Young Boys1:1Valencia
Manchester United0:1Juventus
1Juventus 69:4+512
2Manchester United 67:4+310
3Valencia 66:608
4Young Boys 64:12-84

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!