Nogomet

VIDEO: PSG spasio se od poraza u sudačkoj nadoknadi, Liverpool razbio Zvezdu

Branimir Korać • srijeda, 24.10.2018.
VIDEO: PSG spasio se od poraza u sudačkoj nadoknadi, Liverpool razbio Zvezdu
Foto: EPA

U zanimljivom dvoboju u Parizu Napoli je remizirao s PSG-om, a može žaliti što nije odnio i puni plijen s obrizom da je još u sudačkoj nadoknadi imao vodstvo. Liverpool je lako izašao na kraj s Crvenom zvezdom, a Porto je u Moskvi bio bolji od Lokomotiva...

Liverpool - Crvena zvezda 4:0

Na Anfieldu nije bilo iznenađenja, Liverpool je rutinski odradio posao protiv Crvene zvezde i visoko slavio s 4:0. Beograđani jednostavno nisu imali šanse, razlika u kvaliteti je ogromna i bilo je samo pitanje hoće li Zvezda proći kao u Parizu ili će izvući časniji poraz.

Liverpool nije najbolje ušao u utakmicu, ali je ipak poveo u 20. minuti. Roberto Firmino probio je led, Robertson je ubacio u sredinu, a Brazilac zabio za vodstvo.

Kako se prvo poluvrijeme bližilo kraju, tako je i Liverpool bio sve opasniji. U 45. minuti među strijelce se upisao i Mohamed Salah za lijepih 2:0 na odmoru.

U drugom dijelu domaćin je s još dva gola dovršio posao. Prvo je Salah realizirao kazneni udarac koji je prestrogo dosuđen nakon dvoboja Stojkovića i Manea, a to je Egipćaninu bio 50. gol u dresu Liverpoola. Ben Nabouhane igrao rukom, ali Mane nije realizirao penal. Bio je precizniji četiri minute kasnije kada je iz igre povidio na 4:0.

Lokomotiva Moskva - Porto 1:3

Moskovski Lokomotiv sve je dalje od prolaska u nokaut fazu, pa čak i Europske lige. Niti nakon trećeg kola nema nijedan bod, ovaj put poražen je 3:1 od Porta u Moskvi.

Već u desetoj minuti Iker Casillas krasno je obranio penal Manuelu Fernandesu, a nakon toga Moussa Marega i Hector Herrera odvode goste na 2:0. Do kraja prvog dijela Anton Mirančuk smanjio je na 2:1.

Ako je taj pogodak pružio nekakvu nadu domaćinu, ona je nestala nakon što je Jesus Corona vrlo brzo u drugom dijelu povisio na 3:1, a sve je bilo jasno kada je ubrzo i Solomon Kvirkvelia isključen.

PSG - Napoli 2:2

Odlična utakmica odigrana je u Parizu gdje je Napoli do same završnice držao tri boda u rukama. PSG je još jednom shvatio kako je puno teže igrati Ligu prvaka nego francusko prvenstvo gdje nema prave konkurencije.

Napoli je bio dobar kao što je bio i protiv Liverpoola i najmanje bod je i zaslužio u ovom dvoboju.

U 29. minuti je poveo kada je Callejon sjajno proigrao Lorenza Insignea, a on prebacio vratara i zabio za vodstvo. Inače Insigne je bio pod velikim upitnikom za nastup zbog ozljede koja ga je izbacila s travnjaka i u posljednjem kolu talijanskog prvenstva.

PSG je bio pod šokom od primljenog pogotka i Insigne je u završnici prvog dijela mogao i povećati vodstvo, ali nije bio precizan.

Od počeka drugog dijela domaćin je krenuo po poravnanje i do njega je došao u 61. minuti. Meunier je u sredini tražio Cavanija na ubačaj je uklizao Mario Rui i skrenuo loptu u svoju mrežu.

Primljeni pogodak nije demoralizirao goste koji su u 77. minuti ponovno poveli, ovaj put pogotkom Driesa Mertensa.

Bod je ipak ostao u Parizu, u 93. minuti Angel Di Maria lijepo je s ruba 16 metara poslao loptu u suprotni kut. Marko Rog igrao je od 85. minute.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Liverpool4:0Crvena zvezda
PSG2:2Napoli
1PSG 617:9+811
2Liverpool 69:7+29
3Napoli 67:5+29
4Crvena zvezda 65:17-124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!