Rukomet

Červar: "Ne smijemo si dopuštati opuštanje i misliti da ćemo bilo koga dobiti ako ne damo sto posto od sebe"

Mihaela Bradovski • srijeda, 31.10.2018.
Červar: "Ne smijemo si dopuštati opuštanje i misliti da ćemo bilo koga dobiti ako ne damo sto posto od sebe"
Foto: FaH

Pobjedom nad niškim Železničarom rukometaši PPD Zagreb zasjeli su na prvo mjesto regionalne lige. Iako je njegov sastav slavio s 30:28 Lino Červar samom izvedbom nije zadovoljan...

Sedmo kolo SEHA lige donijelo je rukometašima Zagreba novo slavlje, na domaćem parketu protiv Železničara iz Niša, no ono je izboreno puno teže od očekivanja. Gosti su pet minuta prije kraja susreta bili na svega pogodak zaostatka, a najveći teret u tim posljednjim minutama, kao i tijekom čitave utakmice, ponio je kapetan Zlatko Horvat, strijelac 12 zgoditaka.

Lino Červar detektirao je opuštanje u redovima svoje momčadi, no i istakao da je za mir pred europski susret s Nantesom najvažnije bilo pobijediti.

"Raspored je poprilično težak i to se i vidjelo na našoj izvedbi. Ova momčad morala bi u svaki susret ući s punim gasom, ne smijemo si dopuštati opuštanje i misliti da ćemo bilo koga dobiti ako ne damo sto posto od sebe što je danas i bio slučaj. Na kraju je ipak najvažnija pobjeda i sada se mirni možemo okrenuti pripremama za utakmicu Lige prvaka protiv Nantesa."

S trenerom se složio i vratar Radivoje Ristanović, dodavši kako je nedostatak agresivnosti u nastavku susreta jednim dijelom i posljedica napornog rasporeda jer su mnogi Zagrebaši još prije dva dana odrađivali reprezentativne zadatke.

"Upisali smo pobjedu i nitko se nije ozlijedio - to je ono što je u ovom susretu bilo dobro. S negativne strane, izgubili smo drugo poluvrijeme, nedostajalo je te naše agresivnosti, ali mislim da je to normalan slučaj kada se sjetimo da su reprezentativne obaveze završile prije dva dana. Kao što je trener rekao, ubuduće moramo davati sve od sebe kada izađemo na parket. I sam držim da je to formula uspjeha."

Strateg Železničara Veselin Vujović s druge je strane mogao biti zadovoljan izdanjem svog sastava, kojem protiv favoriziranog Zagreba nije nedostajalo motivacije i već spomenute agresivnosti, posebno u drugom dijelu susreta.

"Po mom mišljenju mi smo bili ti koji su bili bolje motivirani, ali na kraju jedino što mogu je čestitati Zagrebu. Generalno gledano odigrali smo dobru utakmicu i moram nadodati da sam poprilično zadovoljan načinom na koji smo parirali i prijetili Zagrebu kada sam vidio da Červar ponovno u igru uvodi svoje najbolje igrače. To je za mene bio znak koliko smo uistinu bili blizu uspjeh."

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!