Tenis

Sjajan dvoboj Đokovića i Federera te nastavak ogromnog niza srpskog tenisača

Branimir Korać • subota, 03.11.2018.
Sjajan dvoboj Đokovića i Federera te nastavak ogromnog niza srpskog tenisača
Foto: EPA

Novak Đoković prošao je u finale Masters 1000 turnira u Parizu i pritom upisao 22. uzastopnu pobjedu. Ona je stigla u još jednom epskom dvoboju protiv Rogera Federera...

Novak Đoković i Roger Federer nisu razočarali. Odigrali su još jedan fantastičan dvoboj, više od tri sata teniskog praznika koji je na kraju okončan pobjedom Đokovića.

U cijelom meču viđen je samo jedan break i to ga je napravio Federer u ključnom trenutku na kraju drugog seta i tako izborio set. Đokoviću to nije pošlo za rukom nijednom, ali bez obzira na to stigao je do pobjede osvojivši tie-breakove u prvom i trećem setu.

Tijekom cijelog meča Đoković je imao ukupno čak 12 break lopti i nije iskoristio nijednu, a Federer je imao dvije te je jednu iskoristio.

Prvi tie-break pripao je srpskom igraču s 8:6 nakon što je Federer vodio s 4:2 i kod 6:5 imao set loptu, a u tie-breaku trećeg seta Federer je poveo s 1:0 pa izgubio narednih šest poena i Đoković je mirno sa 7:3 prošao u finale.

Fantastičan nastup od ponedjeljka ponovno prvog igrača svijeta koji želi nastaviti ovaj izvrsni niz pobjeda i u finalu turnira u Parizu. Tamo će igrati protiv Karena Hačanova.

Hačanov je nastavio s odličnim igrama i u polufinalu gdje je pomeo Dominica Thiema sa 6:4, 6:1.

Pariz, polufinale:
Karen Hačanov (Rusija) - Dominic Thiem (Austrija, 6) 6:4, 6:1
Novak Đoković (Srbija, 2) - Roger Federer (Švicarska, 3) 7:6(6), 5:7, 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!