Košarka

VIDEO: Šarić i Hezonja dvoznamenkasti u porazima svojih momčadi, Zubac drugi skakač Lakersa

Branimir Korać • ponedjeljak, 05.11.2018.
VIDEO: Šarić i Hezonja dvoznamenkasti u porazima svojih momčadi, Zubac drugi skakač Lakersa
Foto: EPA

Trojica Hrvata noćas su nastupili na NBA parketima, četvrti nije dobio priliku. Dario Šarić i Mario Hezonja bili su dvoznamenkasti, minutažu je dobio i Ivica Zubac, a u statusu promatrača ponovno je bio Dragan Bender...

Philadelphia je upisala težak poraz u gostima kod Brooklyn Netsa koji su bili bolji s čak 122:97. Sixersi su poklonili pobjedu Netsima upisavši čak 27 izgubljenih lopti dok je domaćin imao samo devet čime je Philadelphia ostala i dalje bez ijedne pobjede u gostima ove sezone. Pet nastupa - pet poraza.

Ovih 27 izgubljenih lopti je ujedno i najviše u NBA ligi ove sezone, a Netsi su nakon njih ubacili čak 39 poena. "Ovo nismo bili mi. Svaka čast Netsima na pobjedi, ali ovo je bila neprihvatljiva izvedba s naše strane", rekao je nakon susreta Brett Brown.

Dario Šarić nije bio među onima koji su previše griješili i upisao je samo jednu izgubljenu loptu. S druge strane Covington, Embiid i Simmons skupili su po pet dok je Muscala dodao četiri izgubljene lopte.

Šarić je na parketu proveo 25 minuta i ubacio 14 poena (3/4 za dva, 0/2 za tri, 8/8 slobodna bacanja) te uhvatio tri skoka. Simmons je ubilježio 20 poena i 12 skokova, a Embiid 16 poena i 15 skokova.

Kod Netsa D'Angelo Russell ubilježio je 21 poen i šest asistencija, Rondae Hollis-Jefferson 21 poen i šest skokova, Caris LeVert 20 poena i pet skokova, a Jarrett Allen 15 poena i deset skokova.

Washington Wizardsi upisali su prvu pobjedu nakon pet uzastopnih poraza, a žrtva su bili New York Knicksi koji su svladani sa 108:95. Wizardsi su cijelim tijekom susreta bili bolji protivnik i imali su prednost, ali Knicksi su se uz doprinos Marija Hezonje vratili u utakmicu da bi Washington ipak u zadnjoj dionici stvorio ponovno razliku i pobjegao na dvoznamenkastu prednost.

I jedni i drugi dosta su promašivali izvana, a Wizardsi su ipak u zadnjoj dionici imali bolja rješenja, dobili su taj period s 27:17 i otišli do pobjede.

Kod Knicksa izostao je kvalitetniji učinak nekih od glavnih igrača, prvenstveno Tima Hardawaya koji je završio sa sedam poena, a dobru utakmicu odradio je Hezonja. Na parketu je proveo 25 minuta i ubacio deset poena (2/4 za dva, 2/5 za tri), uhvatio je osam skokova, podijelio tri asistencije i osvojio tri lopte.

Kod Wizardsa John Wall završio je s 26 poena, sedam asistencija i pet osvojenih lopti, Bradley Beal dodao je 22 poena i osam skokova, a Dwight Howard deset poena uz deset skokova. Kod Knicksa Enes Kanter upisao je 18 poena i 12 skokova, a Trey Burke 13 poena.

Toronto Raptorsi nisu imali na raspolaganju Kawhija Leonarda, ali zato je Serge Ibaka odigrao utakmicu karijere i vodio Raptorse do pobjede u gostima kod Lakersa. Ibaka je prvi igrač nakon Shaquillea O'Neala 2006. godine koji je ubacio svih svojih prvih 14 šuteva iz igre u jednoj utakmici.

Već početak susreta praktički je odlučio pobjednika. Lakersi su očajno krenuli, Raptorsi s druge strane su briljirali i dobili su tu četvrtinu s 42:17. Bez obzira na sve pokušaje domaćina da se vrati u utakmicu, nije išlo, Toronto je rutinski odrađivao posao.

Ivica Zubac u ovom porazu dobio je 11 minuta, a na kraju je završio kao drugi skakač Lakersa u ovom susretu. U toj minutaži ubacio je pet poena (1/3 za dva, 3/3 slobodna) te je uhvatio šest skokova.

Ibaka je na kraju završio s 34 poena uz šut 15/17 iz igre te s deset skokova, Kyle Lowry dodao je 21 poen uz 15 asistencija i šest skokova, a Pascal Siakam je dodao 16 poena i 13 skokova. Kod Lakersa Kyle Kuzma ubacio je 24 poena uz pet skokova, a LeBron James ubilježio je 18 poena i šest asistencija.

San Antonio Spursi neočekivano su izgubili od Orlando Magica koji je u Texasu bio bolji sa 117:110. Magic je devet minuta prije kraja susreta vodio s ogromnih 105:79 i umalo je uspio izgubiti tu prednost, Spursi su se dvije minute prije kraja vratili na samo pet poena zaostatka, ali nisu imali snage za potpuni preokret.

Aaron Gordon ubacio je 26 poena uz osam skokova, DJ Augustin 18 poena uz sedam asistencija, a Mohamed Bamba 12 poena i 11 skokova. Kod Spursa DeMar DeRozan ubacio je 25 poena uz sedam skokova i pet asistencija, a Patty Mills dodao je 16 poena.

Sunsi su iskoristili vrlo lošu šutersku večer Marca Gasola i Mikea Conleyja i svladali su Memphis sa 102:100. Gasol je šutirao iz igre 2/13, a Conley 3/16 dok su općenito starteri Memphisa bili skromni. Shelvin Mack s 21 poenom s klupe predvodio je Grizzliese, a MarShon Brooks dodao je 17 poena.

Pobjedu Phoenixu donio je Devin Booker ubačajem 2.6 sekundi prije kraja, a upravo on je i predvodio Sunse s 25 poena i sedam asistencija dok je Trevor Ariza dodao 16 poena, devet skokova i pet asistencija.

Nakon poraza od Lakersa, Portland je iskalio bijes na Timberwolvesima koji su bili bez Jimmyja Butlera i Derricka Rosea. Blazersi su visoko slavili sa 111:81, pritom su dobro rasporedili minutažu i nitko od igrača nije bio na parketu duže od 28 minuta.

Najefikasniji bili su Jusuf Nurkić s 19 poena i 12 skokova te s po 18 poena Damian Lillard (pet skokova, pet asistencija) i CJ McCollum dok je Meyers Leonard dodao 15 poena i 12 skokova. Kod Wolvesa Karl-Anthony Towns ubacio je 23 poena uz pet skokova, a Andrew Wiggins 17 poena.

NBA:
Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 122:97
Washington Wizards - New York Knicks 108:95
Los Angeles Lakers - Toronto Raptors 107:121
San Antonio Spurs - Orlando Magic 110:117
Phoenix Suns - Memphis Grizzlies 102:100
Portland Trail Blazers - Minnesota Timberwolves 111:81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!