Nogomet

Dalić: "Razgovarat ću sa Srnom, sigurno mu ne bi bilo ispod časti pomoći ako zatreba"

Branimir Korać • utorak, 06.11.2018.
Dalić: "Razgovarat ću sa Srnom, sigurno mu ne bi bilo ispod časti pomoći ako zatreba"
Foto: FaH

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije najavio je kako bi i Darijo Srna mogao biti neko rezervno rješenje u slučaju problema Šime Vrsaljka...

Hrvatska nogometna reprezentacija vrlo rijetko je imala problema na poziciji desnog bočnog, ali problemi s ozljedom Šime Vrsaljka zatražili su od Zlatka Dalića pronalazak dodatnog rješenja. Dosadašnji eksperimenti nisu pružili puno uspjeha, a izbornik je priznao kako razmišlja i o Dariju Srni.

"Srna je bio moja želja kao član stožera, ali je ipak odlučio nastaviti igrati. Poznato nam je kroz što je sve prolazio nakon one kalvarije s dopingom i stvarno zaslužuje čestitke za povratak u Cagliariju na ovakav način, igra jako dobro. Razgovarat ću s njim, sigurno mu ne bi bilo ispod časti pomoći u izvanrednim okolnostima i staviti se na raspolaganje reprezentaciji", kaže Dalić za Sportske novosti.

Dalić je isto tako potvrdio kako želi imati jasnu sliku od 25 igrača koji bi trebali iznijeti teret kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a standardnost je ono što zagovara.

Do kvalifikacija ima još dovoljno vremena, a slijede dvoboji u Ligi nacija u Zagrebu protiv Španjolske te u Londonu protiv Engleske. Na dvoboj protiv Španjolske, kao gosti su pozvani i dojučerašnji reprezentativci.

"Svim srcem se nadam punim tribinama protiv Španjolske i zato sam dogovorio da nam se tu pridruže i Ćorluka, Subašić i Mandžukić kako bi svi osjetili to zajedništvo reprezentacije i navijača. Njihov dolazak doprinijet će podizanju raspoloženja, a iako mnogi govore kako ne možemo dobiti oba susreta, poručujem da idemo korak po korak, kao u Rusiji. Prvo je na redu Španjolska."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!