Nogomet

VIDEO: Veliki korak Rome prema prolazu, majstori remija stavili Švicarce u tešku poziciju

Branimir Korać • srijeda, 07.11.2018.
VIDEO: Veliki korak Rome prema prolazu, majstori remija stavili Švicarce u tešku poziciju
Foto: EPA

Odigrana su prva dva susreta današnjeg programa Lige prvaka, a uspješni su bili Roma i Valencia. Rimljani su slavili u Moskvi kod Vlašićevog CSKA, a Valencia je na svom stadionu nadigrala Dinamovog krvnika Young Boys...

CSKA Moskva - Roma 1:2

Moskovski CSKA poražen je na svom travnjaku od Rome s 2:1, a Rimljani su se tako posve približili prolazu u osminu finala. Lorenzo Pellegrini bio je junak gostiju, postigao je pogodak i jedan namjestio te je odigrao ključnu ulogu u ovoj pobjedi.

U zanimljivom dvoboju Nikola Vlašić odradio je svih 90 minuta, no Rimljani su ga dobro iskautirali i nije se ovaj put tako istaknuo.

Već u četvrtoj minuti Roma je stigla do vodstva. Pellegrini je ubacio iz kornera, Akinfejev je loše istrčao te je Konstantinos Manolas bio najviši u skoku i glavom poslao loptu u mrežu.

Domaćin je već u 12. minuti ostao bez ozlijeđenog Marija Fernandesa koji je stradao u dvoboju s Aleksandrom Kolarovim, ali Moskovljani su ipak na startu drugog dijela došli do poravnanja. Nakon lijepe asistencije Ahmetova, Arnor Sigurdsson dobio je loptu u 16 metara i lijepo pogodio donji kut.

Samo šest minuta kasnije CSKA ostaje s igračem manje. Magnusson zarađuje drugi žuti karton dok je zaustavljao Justina Kluiverta da ne izađe 1 na 1 s Akinfejevim, a brojčanu nadmoć gosti su vrlo brzo iskoristili i golom Pellegrinija došli do vodstva.

Tu prednost zadržali su do kraja i zasluženo slavili. Rimljani su na vrhu s devet bodova i velikim šansama za osminu finala, a CSKA će se po svemu sudeći boriti s Viktorijom za treće mjesto.

Valencia - Young Boys 3:1

Valencia se ove sezone specijalizirala za remije, u prvenstvu ih je skupila osam, u Ligi prvaka još dva i to sve u ukupno 15 odigranih utakmica. Protiv Young Boysa na svom travnjaku nije joj igrao remi, trebala je pobjedu i uzela ju je s 3:1.

Odličnu utakmicu odigrao je Santi Mina koji je postigao dva pogotka, zabio je već u 14. minuti na asistenciju Solera nakon vezanih pogrešaka u obrani Young Boysa, a zatim je zabio i u 42. minuti za 2:1, ponovno na dodavanje Solera i uz novo ispadanje kompletne obrane.

Pet minuta ranije Švicarci su smanjili preko Assalea, ali kratko su Young Boysi bili u utakmici.

Točku na i stavio je raspoloženi Soler u 56. minuti, a kada je švicarski prvak u 77. minuti ostao bez isključenog Sanoga, bilo je jasno da će upisati poraz.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

CSKA Moskva1:2Roma
Viktoria Plzeň0:5Real Madrid
1Real Madrid 612:5+712
2Roma 611:8+39
3Viktoria Plzeň 67:16-97
4CSKA Moskva 68:9-17

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!