Nogomet

Bjelica: "Prošle sezone svi su htjeli otići, a sada nitko ne želi nigdje. To je moja najveća pobjeda"

Jan Šneler • četvrtak, 08.11.2018.
Bjelica: "Prošle sezone svi su htjeli otići, a sada nitko ne želi nigdje. To je moja najveća pobjeda"
Foto: FaH

Konačno je došao taj dan koji su mnogi navijači Dinama sanjali. Dinamo je prezimio u Europi, došao na korak od prvog mjesta u skupini i jasno je kako niti atmosfera na konferenciji za novinare nije mogla biti ništa drugo nego sjajna...

Sjajna je bila večer u Maksimiru. Niti gusta magla i nešto hladnije vrijeme nisu mogli pokvariti osjećaj sreće i ponosa koji su osjećali navijači na tribinama Maksimira. Prvi put nakon predugih 49 godina, Dinamo je uspio prezimiti u Europi. Ne treba pretjerano govoriti koliko je sretan bio trener Nenad Bjelica.

"Jako sam ponosan što sam zajedno s ovim dečkima postigao ovaj rezultat. Vi me poznajete i znate da se nećemo ovdje zaustaviti. Ova momčad može jako puno. Vjerujem da uz potporu naših navijača možemo daleko dogurati. Osnovni cilj je biti prvi u grupi. Zahvalio bih se u ovom trenutku svima koji su vjerovali u mene i ja ću do kraja dati svoj maksimum. Mislim da smo prvih pet do osam minuta bili nervozni, ali onda smo stvarali jako puno šansi. Mogli smo voditi s puno većom razlikom. Ušlo je u naše redove malo nervoze nakon njihovog gola, ali nismo protivniku dali šanse da nas ugrozi", rekao je trener Dinama.

Dinamo izgleda fantastično, a borbenost i gotovo fanatičnost koju su njegovi igrači pokazali u današnjem dvoboju govori da ova momčad ima potencijala za puno više od običnog sudjelovanja u Europskoj ligi. Svjestan je toga i Bjelica koji ništa ne obećava osim puno truda, zalaganja i borbenosti.

"Uvjeren sam da možemo jako puno. Vidjeli ste kako ovi dečki u 90. minuti napadaju protivnika. To rade velike momčadi. Imamo potencijala i ako nastavimo ovako raditi, možemo daleko dogurati. Još nismo svjesni što smo ostvarili. Moram čestitati igračima, dali su sve od sebe. Ne tražim ja pobjede, ja tražim maksimum i zbog toga smo jako sretni i ponosni", dodao je Bjelica.

Dinamo za vikend očekuje susret HT Prve lige protiv Lokomotive. Jasno je da se teško vratiti u domaće natjecanje nakon ovako sjajne predstave, no u Dinamu su svjesni kako u svakoj utakmici trebaju biti na visini zadatka.

"Ekipa je tijekom cijele polusezone pokazala da se može prebaciti na HNL. Imamo veliki fond igrača koji koristimo i vjerujem da ćemo protiv Lokomotive pokazati dobru igru", uvjeren je bio Bjelica.

U jednom trenutku, Bjelica je istaknuo zanimljivu informaciju. Upitan koliko je ponosan na ovaj rezultat, trener Dinama otkrio je sljedeću informaciju.

"Jedan igrač mi je rekao kako je prošle sezone od 28 igrača svih 28 htjelo otići, a sada nitko ne želi nigdje. To je moja najveća pobjeda", rekao je Bjelica i otkrio kome posvećuje pobjedu: "Svim ljudima koji su to pokušavali, svima koji su stvarali Dinamo. Dinamo je veliki klub, vrhunski klub, a ja ga samo pokušavam unaprijediti. Svima koji su stvarali ovaj klub posvećujem proljeće u Europi".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!