Nogomet

Latal: "Ovo je za nas veliko iskustvo, a Dinamo je po igri najbolja momčad skupine"

Jan Šneler • petak, 09.11.2018.
Latal: "Ovo je za nas veliko iskustvo, a Dinamo je po igri najbolja momčad skupine"
Foto: FaH

Svjestan kako je njegova momčad ipak manje kvalitetna, trener Spartak Trnave Radoslav Latal bio je vrlo iskren i objektivno je procijenio trenutne mogućnosti svoje momčadi...

Veliko iznenađenje priredio je slovački Spartak u prvom kolu kada je svladao Anderlecht. Smatran kao autsajder u skupini, Spartak je naznačio kako ipak ima kvalitete za nešto više. Ipak, u naredna tri kola Spartak je upisao tri poraza i na taj način si praktički zatvorio vrata sljedećem krugu.

"Smatram da je za igrače Spartaka ovaj susret, kao i sve dosadašnje europske utakmice, jedno veliko iskustvo. Mnogo igrača je utakmicu na ovakvoj razini igralo po prvi put. Napravili smo individualne taktičke greške koje se odmah kažnjavaju. Trudimo se igrati otvoreni nogomet i zahvalio sam igračima na pristupu. Očekuju nas još dvije utakmice u kojima se nadam da ćemo osvojiti još koji bod", rekao je trener Spartak Trnave Radoslav Latal.

Jasno, niti ovaj dio konferencije za novinare nije zaobišao pitanja vezana uz gustu maglu. Doista, na trenutke je utakmica bila na rubu regularnosti, a slovački trener rekao je nešto što je izrazito rijetko u svijetu nogometa. Nije se žalio na to što je vrijeme kočilo njegove igrače, dapače smatra da je teže bilo njemu i Nenadu Bjelici pratiti rezultat. Latal smatra kako su najoštećeniji ovom situacijom bili navijači.

"Prvo poluvrijeme je bilo još lošije nego drugo. Razgovarao sam sa sucima, bilo je govora da će se prekinuti, ali sudac je procijenio da se ovako igra. Ono što je još gore je da navijači nisu mogli vidjeti utakmicu. Pitam se za koga se igra nogomet. U Slovačkoj nije bilo navijača, ovdje nisu vidjeli većinu susreta", dodao je Latal.

Spartak ima tri boda u skupini i zaostaje za drugoplasiranim Fenerbahčeom četiri boda. Slovaci ne ovise više sami o sebi, ali s obzirom na to da je u igri šest bodova, još uvijek imaju matematičke šanse.

"Naravno da razmišljamo o prolazu dalje. Dat ćemo sve od sebe, ali ovo je jedno odlično iskustvo i cilj je napraviti što više za slovački nogomet", istaknuo je trener Spartaka.

Na kraju, upitali smo Latala smatra li, s obzirom na iskustvo u ova četiri kola, kako je Dinamo najbolja momčad u skupini. Slovački trener nije imao dvojbe.

"Apsolutno da, ne samo po bodovima već i po samoj igri, Dinamo je najbolja momčad skupine. Koristim ovu priliku da im čestitam na pobjedi i prolazu u sljedeću fazu Europske lige", zaključio je Latal.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!