Europska liga, skupina D, 4. kolo, 08.11.2018, 21:00 h, Stadion u Maksimiru, gledatelja: 18.154
Suci: Serhij Bojko (Ukrajina)
Dinamo
Dinamo
Amer Gojak 22'
Andrej Kadlec 36' (ag)
Mislav Oršić 79'
3:1(2:0) Trnava
Vakhtang Čanturišvili 63'

VIDEO: Dinamo u nokaut fazi Europske lige, san je ostvaren!

Branimir Korać • četvrtak, 08.11.2018.
VIDEO: Dinamo u nokaut fazi Europske lige, san je ostvaren!
Foto: FaH

Ono što su u Maksimiru sanjali, sada su i ostvarili. Gotovo 50 godina čekalo se na prezimljavanje u Europi, a to je napokon ostvareno i to već nakon četiri kola grupne faze Europske lige!

Trnava
Dinamo
Trnava
7
(do 90'+1')
99
(do 82')
Pričuvni igrači
Trener
Nenad Bjelica
1
Martin Chudy
2
Andrej Kadlec
(do 86')
22
Martin Toth
21
Boris Godal
20
Matuš Čonka
34
Lukaš Greššak
25
Jakub Rada
33
Erik Jirka
16
Davit Skhirtladze
(do 83')
7
Vakhtang Čanturišvili
10
Ali Ghorbani
(do 70')
Pričuvni igrači
26
Patryk Malecki
70'
6
Jiri Kulhanek
83'
12
Filip Dangubić
86'
Trener
Radoslav Latal

Potpuno ispunjene tribine koje su bile otvorene i velika podrška za Modre, a sve to na putu prema prezimljavanju u Europi. Posljednji put Dinamo je u Europi igrao iza Nove godine još 1970. godine, a sada je ponovio taj uspjeh potvrdivši prolazak u nokaut fazu već nakon četvrtog kola.

Četiri kola i četiri pobjede Modrih za osiguravanje prolaza. Protiv Spartaka u Maksimiru Dinamo je imao potpunu dominaciju, bio puno bolji i opasniji protivnik i uz malo više koncentracije mogao je još nekoliko puta poslati vrlo dobrog Chudyja po loptu u mrežu.

Prava je šteta što se gusta magla spustila na travnjak u Maksimiru nekih dva sata prije početka utakmice, vidljivost nije bila dobra, igrači nisu imali toliko problema, za razliku od gledatelja koji nisu puno toga mogli vidjeti.

Dinamo je od početka bio bolji protivnik i bilo je samo pitanje kada će probiti obranu gostiju. Već u desetoj minuti Chudy je dva puta spašavao svoju momčad, prvo nakon dobrog pokušaja kapetana Ademija, a zatim je nakon odbijene lopte pucao i Hajrović, no slovački vratar bio je na mjestu.

I kroz maglu Modri su stvarali prilike pa je tako čisti zicer u 15. minuti imao Amer Gojak. Nakon vrlo lijepe kombinacije dobio je loptu u prostor, došao je sam pred vratara, gađao bliži kut, ali nije pogodio.

Što nije napravio tada, napravio je u 22. minuti. Dugačka lopta ubačena je na drugu vratnicu gdje dolazi do Oršića koji je spušta za Gavranovića, on kratko kroz peterac prosljeđuje za Gojaka, a novopečeni reprezentativac BiH petom je šalje u praznu mrežu.

Dinamo je u teškim uvjetima kontrolirao igru i u 36. minuti i povećao prednost. Nakon ubačaja s desne strane prema Oršiću na drugoj vratnici, ispred Dinamovog krila uklizao je Kadlec i samo je pospremio loptu u svoju mrežu.

Slovaci su bili na konopcima, trebao je Dinamo i do trećeg gola, međutim Oršić nije realizirao još jednu situaciju jedan na jedan.

U drugom dijelu Dinamo je rutinski održavao vodstvo, imao je Gavranović jednu fantastičnu priliku za treći gol, no nije pogodio unutar okvira gola, a onda je Spartak smanjio. U 63. minuti mala neopreznost u Dinamovoj obrani, iskoristio ju je Čanturišvili i pogodio suprotni kut za 2:1.

Dinamo je nakon toga zatvorio prilaze svom golu, a krenuo prema naprijed po rješavanje pitanja pobjednika. To je i napravio u 79. minuti kada je Bruno Petković oduzeo loptu Slovacima, pronašao Oršića na drugoj vratnici za konačnih 3:1!

Slavlje u Maksimiru moglo je početi, Dinamo kao dosta kvalitetnija momčad nije ispustio ovakvu prednost i već nakon četiri kola grupne faze osigurao je prezimljavanje u Europi! U naredna dva susreta Modri će se boriti za prvo mjesto u skupini, a i tome su jako blizu.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Fenerbahçe2:0Anderlecht
Dinamo3:1Trnava
1Dinamo 611:3+814
2Fenerbahçe 67:708
3Trnava 64:7-37
4Anderlecht 62:7-53

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina09.11.2018. u 00:06
    čim je otišao Mamić klub je prodisao
    pikepiletina