Košarka

VIDEO: Odlični Bogdanović nije spasio Pacerse od poraza, Hezonja solidan u porazu od svog Magica

Branimir Korać • ponedjeljak, 12.11.2018.
VIDEO: Odlični Bogdanović nije spasio Pacerse od poraza, Hezonja solidan u porazu od svog Magica
Foto: EPA

Bojan Bogdanović i Mario Hezonja noćas su bili u akciji u NBA ligi, a obojica su susret završili kao dvoznamenkasti. Posebno raspoložen bio je Bogdanović, ali to nije pomoglo Pacersima u izbjegavanju poraza protiv Rocketsa...

Houston Rocketsi morali su se nositi s pričom o navodnom otpuštanju Carmela Anthonyja koju su demantirali, ali umjesto dvoboja protiv Pacersa, to je bila priča večeri. Pacerse su svladali sa 115:103, a gostima nije pomogao odličan nastup Bojana Bogdanovića.

Bogdanović je bio jedini starter Pacersa s kojim je Indiana bila u plusu i općenito jedini uz Douga McDermotta koji je odradio samo osam minuta, a da je imao plus u rubrici +/-.

Za 37 minuta provedenih na parketu Bogdanović je ubacio 20 poena uz šut 3/6 za dva, 3/5 za tri, 5/ slobodna, a tome je dodao po šest skokova i asistencija te tri osvojene lopte uz +10.

Ovo je Rocketsima prva domaća pobjeda ove sezone, a ostvarena je iz petog pokušaja i nakon više od tri tjedna sezone. Presudila je druga četvrtina koju su Rocketsi dobili s čak 44:23, nakon čega povratka više nije bilo.

James Harden bio je nezadrživ s 40 poena (8/18 trica), devet asistencija i sedam skokova dok je Chris Paul dodao 26 poena (5/8 trica), pet skokova i pet asistencija dok Anthony nije igrao navodno zbog bolesti.

Kod Pacersa Victor Oladipo ubacio je 22 poena uz deset skokova i sedam asistencija te je uz Bogdanovića bio najefikasniji.

Mario Hezonja prvi put zaigrao je protiv svoje bivše momčadi Orlando Magica i ubilježio težak poraz 115:89. Knicksi su užasno krenuli u utakmicu, izgubili prvu četvrtinu čak s 30:10 i nisu se od toga oporavili.

Hezonja je odigrao solidno, a većinu koševa ubacio je kada je već bilo jasno da će Magic do pobjede. Niti on nije imao najbolji ulazak u utakmicu, krenuo je sa šutom iz igre 1/5, a susret je završio s 12 poena (1/6 za dva, 2/3 za tri, 4/6 slobodna) i pet skokova.

Starteri Knicksa imali su tešku večer, taj loš ulazak u utakmicu ih je obilježio i nisu pružili neki poseban učinak u ovom susretu.

Magic je imao dosta raspoloženih igrača, Terrence Ross ubacio je 22 poena, a Nikola Vučević 21 poen uz 14 skokova i oni su bili najučinkovitiji. Magic je ubacio 17 trica, a Knicksi su ih šutirali 5/28.

Portland Trail Blazersi odlično su otvorili sezonu i do desete pobjede došli su u 13. nastupu. Ovaj put svladali su Boston Celticse sa 100:94. Konačan rezultat postavio je Al-Farouq Aminu tricom minutu prije kraja čime je odvojio svoju momčad i donio joj ugodnu prednost uoči samog finiša.

Damian Lillard ubacio je 19 poena uz 12 asistencija i pet skokova, a Jusuf Nurkić pratio ga je s 18 poena i 17 skokova. Kod Celticsa Jayson Tatum upisao je 27 poena (5/9 trica) i osam skokova dok je Kyrie Irving dodao 21 poen, šest asistencija i pet osvojenih lopti.

Ivica Zubac nije bio u rosteru Lakersa za nastup protiv Atlanta Hawksa, a LA je u tom susretu tijesno slavio 107:106. Lakersi su slavili zakucavanjem LeBrona Jamesa 15 sekundi prije kraja i blokadom Tysona Chandlera na Traeu Youngu na samom kraju susreta.

James je ubilježio 26 poena i sedam skokova, Kyle Kuzma dodao je 18 poena i osam skokova, a Lonzo Ball 11 asistencija. Kod Hawksa Taurean Prince ubilježio je 23 poena i sedam skokova, Kent Bazemore dodao je 21 poen i pet osvojenih lopti, Trae Young 20 poena i 12 asistencija, a Alex Len 17 poena i 11 skokova.

NBA:
Houston Rockets - Indiana Pacers 115:103
New York Knicks - Orlando Magic 89:115
Detroit Pistons - Charlotte Hornets 103:113 (Andre Drummond 23p, 22sk/Kemba Walker 24p, 8as)
Denver Nuggets - Milwaukee Bucks 114:121 (Paul Millsap 25p, 8sk, 6as/Brook Lopez 28p)
Portland Trail Blazers - Boston Celtics 100:94
Los Angeles Lakers - Atlanta Hawks 107:106

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!