Tenis

Preokret Marina Čilića za pobjedu protiv Johna Isnera

Petar Jenjić • srijeda, 14.11.2018.
Preokret Marina Čilića za pobjedu protiv Johna Isnera
Foto: EPA

Marin Čilić upisao je prvu pobjedu na završnom Mastersu u Londonu. Hrvatski je tenisač u tri seta stigao do pobjede protiv Johna Isnera...

Dva sata i 16 minuta trajao je meč između Marina Čilića i Johna Isnera, a do pobjede je ipak stigao hrvatski tenisač koji je slavio u tri seta. Meč je zaključio sa 6:7, 6:3, 6:4 i tako stigao do osme pobjede u 11. međusobnom dvoboju.

Prvi set nije donio nijedan oduzet servis. U prvom gemu Čilić je propustio jednu priliku za break, a Isner čak tri, pri vodstvu od 5:4. Ipak, hrvatski je tenisač spasio sve tri set lopte, a zatim izborio i 13. igru. Ipak, u tie-breaku je američki tenisač bio dominantan, izgubio je dva poena te stigao do seta.

U drugom je setu bez većih problema Čilić čuvao servis. U šestom je gemu propustio dvije prilike za break, ali dva gema kasnije naplatio je svoje bolje igre. Poveo je s 0:40, iskoristio treću break loptu u gemu, a zatim i zaključio set u svoju korist.

Oba su tenisača vrlo nervozno ušli u posljednji set što se posebno odrazilo na servisima. U prva dva gema i Isner i Čilić napravili su po nekoliko dvostrukih pogrešaka što je igrač na suprotnoj strani znao iskoristiti.

Ipak, kako se kasnije pokazalo, presudio je treći gem u kojem je Čilić ponovno stigao do breaka, a do kraja meča izgubio tek tri poena na vlastitom servisu.

Masters London:
Marin Čilić - John Isner 6:7 (2), 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!