Košarka

Pašalić i Škifić dobri u pobjedama AEK-a i Groningena, Babić jedini dobar u debaklu Istanbula

Jan Šneler • srijeda, 14.11.2018.
Pašalić i Škifić dobri u pobjedama AEK-a i Groningena, Babić jedini dobar u debaklu Istanbula
Foto: Martina Japundžić

Odigrani su susreti petog kola košarkaškog Europe Cupa, a hrvatski košarkaši imali su polovičan uspjeh u nastupima svojih momčadi...

Sakarya BB je na svom terenu rutinski slavila protiv s.Oliver Würzburga s 80:60. Sve je bilo riješeno u trećoj četvrtini koju su domaći dobili s 13 razlike. Krešimir Lončar nije imao sjajan nastup za goste te je postigao samo tri poena za nešto više od 15 minuta.

Ciparski AEK je u skupini B uspješno svladao Belfius Mons. Susret je bio prilično napet te su se do posljednjih nekoliko minuta momčadi izmjenjivale u vodstvu. Ipak, sami kraj bolje je odigrala domaća momčad i uspjela doći do pobjede sa 63:62. Valja izdvojiti dobru partiju Jure Škifića koji je upisao učinak od 13 poena i četiri skoka za nešto više od 25 minuta.

Vodeća momčad skupine C, nizozemski Donar Groningen, upisala je četvrtu pobjedu. Protiv turske momčadi Pinar Karsiyaka, Donar Groningen je stajao loše gotovo tri četvrtine da bi furioznim finišom uspio nadoknaditi zaostatak i slaviti sa 89:83. Veliki obol pobjedi dao je Drago Pašalić s 14 poena.

U istoj skupini još jedan poraz upisao je Istanbul BB. Ovoga puta Spirou Charleroi im je nanio najteži poraz svladavši ih s čak 47 koševa razlike. Jedini koji je nešto ozbiljnije pokušavao u redovima gostiju je bio upravo Luka Babić koji je ostvario učinak od 13 poena, 11 skokova i četiri asistencije, no njegova momčad ipak je izgubila s 92:45.

Skupina F donijela je dvoboj Porta i Varesea. Gosti su očekivano slavili i došli do četvrte pobjede te eliminirali Porto iz borbe za drugi krug. Portugalci su na poluvremenu imali minimalni zaostatak, no on se povećao nakon odmora te je Varese slavio sa 71:89. Hrvatski košarkaši Boris Barać i Toni Prostran nisu odigrali najbolje utakmice za Porto.

Prostran je zabio pet koševa za malo manje od 13 minuta dok je Barać za 20 minuta igre upisao samo tri poena i četiri skoka uz očajan šut 1/8.

U skupini H, mađarski Szolnoki je na svom terenu bez većih problema svladao Sassari sa 87:74 i tako im nanio prvi poraz u sezoni. U dresu domaćeg kluba, Lukša Andrić je odigrao vrlo dobro. Za svega 15 minuta, hrvatski centar ubacio je 13 poena i dodao tome dva skoka i jednu asistenciju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!