Rukomet

PPD navija za Nantes i Szeged, Tatran Slavka Goluže se bori za prolazak skupine

Jan Šneler • nedjelja, 18.11.2018.
PPD navija za Nantes i Szeged, Tatran Slavka Goluže se bori za prolazak skupine
Foto: EPA

Preostala su još četiri ogleda osmog kola EHF Lige prvaka, a posebno zanimljivo bit će u skupini B u kojoj se nalazi i hrvatski prvak Prvo plinarsko društvo Zagreb...

U skupini B očekuju nas tri ogleda. Osim susreta Prvog plinarskog društva Zagreb i slovenskog Celja, mađarski Szeged će ugostiti Skjern, dok će Nantes igrati protiv Motora iz Zaporožja. Oba susreta važna su i za PPD Zagreb jer bi porazom Motora i Skjerna, Zagrebaši uvelike profitirali. Nekakav idealni scenarij bila bi pobjeda PPD-a i porazi Motora i Skjerna s kojima bi Zagrebaši skočili na visoko četvrto mjesto.

Szeged je u prošlom kolu rutinski slavio protiv Skjerna te danas ne bi trebao imati većih problema na svom terenu. Mađari su kvalitetnija momčad i s pobjedom u današnjem ogledu praktički bi došli na korak od osiguravanja druge pozicije. Nije to nimalo nevažno s obzirom na to koji protivnik može doći u osmini finala. Skupina A s kojom se križaju druge momčadi koje budu plasirani od treće do šeste pozicije, iznimno je nepredvidljiva i utakmica protiv Skjerna jedna je od onih u kojima Szeged mora biti dominantan.

Što se tiče ogleda Nantesa i Motora, Francuzi jesu favoriti, ali nisu bili pretjerano uvjerljivi u prvom ogledu i gotovo su izgubili na gostovanju kod posljednje momčadi skupine. Imao je na trenutke Motor i tri pogotka prednosti te se može reći da je Nantes dobro prošao. U današnjem ogledu pravo na novi kiks nemaju i stoga treba očekivati lakšu pobjedu.

U skupini C Bjerringbro/Silkeborg bi pobjedom protiv slovačkog Tatran Prešova osigurao plasman među prve dvije momčadi. Danci jesu favoriti, no nikako ne treba podcjenjivati Tatran kojeg vodi Slavko Goluža i koji se već pokazao kao izuzetno nezgodni protivnik. Bit će to u svakom slučaju zanimljiva utakmica u kojoj Tatran nema pravo na kiks jer bi porazom izgubio šanse za prolaz skupine.

U skupini D, norveški Elverum ugostit će Dinamo iz Bukurešta. Gosti bi pobjedom skočili na prvu poziciju i praktički eliminirali iz borbe Elverum, dok bi domaća momčad slavljem potpuno zakomplicirala stanje u skupini. Tada bi čak četiri momčadi bile unutar dva boda i imali bi u svakom slučaju izuzetno zanimljiva posljednja dva kola. S obzirom na to da nakon ovog susreta trebaju još igrati s Thunom i finskim Cocksom, rukometaši Dinama iz Bukurešta imaju najveće šanse za prolaz skupine i danas će sigurno tražiti pozitivni rezultat.

Liga prvaka, 8. kolo:
Bjerringbro/Silkeborg - Tatran Prešov (13.30)
Nantes - Motor (17.00)
Szeged - Skjern (17.00)
Elverum - Dinamo Bukurešt (18.10)

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!