Rukomet

Nexe odnosi prednost na uzvrat, Grci se pokazali kao kvalitetan protivnik

Mihaela Bradovski • nedjelja, 18.11.2018.
Nexe odnosi prednost na uzvrat, Grci se pokazali kao kvalitetan protivnik

U prvoj utakmici trećeg kola EHF kupa rukometaši Nexea uspjeli su u samoj završnici stići do odvajanja i s konačnih 25:22 čekaju uzvratni susret protiv Olympiakosa...

U konačnici dobar posao odradili su rukometaši Nexea na gostovanju u Ateni. U trećem kolu EHF kupa Nexe je gostovao kod Olympiakosa i boljom posljednjom četvrtinom uspješno zaključio susret za ulog od tri gola prednosti pred uzvrat.

Utakmica je bila vrlo neizvjesna i domaći rukometaši se nisu pokazali nimalo bezazlenima. Na poluvremenu je Olympiakos imao vodstvo 14:13 te se činilo da bi mogao iznenaditi Nexe. Iz te prve polovice dvoboja valja izdvojiti i direktan crveni karton Lemosa iz 24. minute.

I prva polovica drugog dijela lagano je odlazila na stranu domaćina, koji je u 39. minuti držao dva pogotka prednosti, no dva domaća promašaja i isključenje Bubala stvorili su Nexeu priliku za poravnanje, a odmah zatim i za prelazak u vodstvo.

Dogodilo se to točno na polovici drugog poluvremena kada je za 18:17 gostiju pogodio Marko Buvinić. Idućih osam minuta igralo se pogodak za pogodak, uz po jedno isključenje s obje strane i ne previše rizika u napadu, a onda je za dva prednosti pogodio Marin Jelinić. Igrala se 55. minuta.

Nervozni domaći rukometaši u posljednjih pet minuta zaradili su još dva "hlađenja" čime su uvelike pomogli Nexeu da u dvije minute naniže tri pogotka i u konačnici slavi s 25:22. Razliku su u toj završnici napravili strijelci Zrnić, Lončar i Gadža.

Najbolji su kod Nexea bili Tomi Vozab s pet pogodaka te Marin Šipić i Buvinić s jednim manje, dok je za domaći sastav Dimitrios Tziras dodao sedam golova. Mihailo Radovanović skinuo je 12 pokušaja domaćeg sastava, jedan više od Konstantinosa Tsilimparisa na drugoj strani.

Uzvratni susret na rasporedu je u subotu, 24. studenog u 19 sati.

EHF kup, 3. kolo, 1. utakmica:
Olympiakos - Nexe 22:25

FOTO - SEHA liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!