Nogomet

Martinez: "Nismo bili arogantni, iznenadili su nas u kontranapadima"

Branimir Korać • ponedjeljak, 19.11.2018.
Martinez: "Nismo bili arogantni, iznenadili su nas u kontranapadima"
Foto: EPA

Belgija je doživjela težak poraz u gostima kod Švicarske iako je imala vodstvo 2:0 i bio joj je dovoljan čak i poraz s golom razlike za prvo mjesto u skupini...

Belgijci su doputovali oslabljeni u Švicarsku, ali i svjesni kako su u odličnoj poziciji i da trebaju tek remi ili čak i poraz s golom razlike u slučaju da postignu dva i više pogodaka. Kako su poveli s dva gola Thorgana Hazarda s 2:0, činilo se da je sve riješeno i da će završiti nastup u grupi na prvom mjestu.

Međutim, Švicarska se nije složila s tim na krilima sjajnog Harisa Seferovića već do poluvremena stigla je do preokreta i povela s 3:2 te u nastaku susreta s čak 5:2 pregazila je Belgiju.

"Nismo bili arogantni. Iznenadili su nas u kontranapadima, zaboravili smo na obranu. Teško je objasniti što se dogodilo. Dobro smo krenuli, a onda je u jednom trenutku Švicarska shvatila da nema što izgubiti. Pružili smo joj priliku za povratak u meč. Moramo iz ovoga izaći još jači, shvatiti gdje smo griješili, ovo je još bolnije jer smo dobro otvorili utakmicu", ističe izbornik Roberto Martinez.

Igrač PSG-a Thomas Meunier tvrdi kako je ovo najgora utakmica belgijske reprezentacije otkako je on njen dio.

"Imali smo savršen ulazak u utakmicu i mogli smo do još pogodaka. Mislim da smo tada već pomislili kako smo na Final Fouru. Ovo je najgora utakmica Belgije otkako sam dio ove reprezentacije."

Da je došlo do opuštanja nakon vodstva 2:0, slaže se i Thibaut Courtois koji također ističe da je Belgija olako shvatila posao nakon visokog vodstva.

"Nakon vodstva 2:0, u momčad se uvukao osjećaj kako ništa ne može poći krivim smjerom. Međutim ovo je dvoboj najviše razine i nadam se da će nam ovaj dvoboj poslužiti kao lekcija za budućnost."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!