Tenis

Krajan: "Šteta što meč nije otišao u peti set, vjerujem da bi Francuzi jako potonuli"

Mihaela Bradovski • subota, 24.11.2018.
Krajan: "Šteta što meč nije otišao u peti set, vjerujem da bi Francuzi jako potonuli"
Foto: FaH

Ivan Dodig i Željko Krajan nisu bili previše razočarani nakon završetka meča parova. Puno razočaraniji bio je Mate Pavić koji je odmah otišao u svlačionicu, no i on i Dodig odigrali su vrlo dobro i izgubili od vrhunskog para koji je među najboljima na svijetu...

Po završetku meča parova Ivan Dodig i izbornik Željko Krajan složili su se da je Hrvatska unatoč porazu odigrala kvalitetan susret u kojem je ostala slabija za jedan korak.

"Sve u svemu mislim da smo odigrali jedan dobar meč. Prvi smo set izgubili doslovno zbog jedne greške, taj break kod 3:3. Oni su servirali jako dobro, bilo je teško reternirati. Drugi set sam odservirao jedan loš gem, napravio dvije duple, ali to je tako u parovima, netko uvijek pod pritiskom odigra malo lošije. Treći set su pod pritiskom oni pali, mi smo se vratili, imali jako dobar momentum. To je jednostavno tako u parovima, morate biti strpljivi i čekati svoj trenutak. Mi smo znali da u jednom trenutku moraju pasti i uspjeli smo se vratiti, izdominirali smo treći set i stvarno je velika šteta za taj četvrti. A kada dođete u tie-break s ovako kvalitetnim serverima uvijek je šansa 50:50, a oni su bili malo opušteniji. U četvrtom smo nastavili pritiskati, no nažalost nismo uspjeli iskoristi tih prvih par gemova gdje smo mogli okrenuti na svoju stranu. Nismo pobijedili, ali znamo ako igramo na ovom nivou pobjede će sigurno doći. Ostali smo kratki za jednu loptu i idemo pozitivno u sutra", komentirao je za HRT Ivan Dodig.

Početak meča u potpunosti je pripao francuskom paru, malo toga se tada moglo napraviti, a baš poput Dodiga i izbornik Krajan žali za početkom četvrtog seta.

"Mučili smo se malo u početku, ali najviše smo se mučili s tim što su Francuzi stvarno odlično odigrali u ta prva dva seta. Igrali su fenomenalno, bez greške, pa pritisak s tribina, nisu nam dozvolili da se vratimo u meč. Kasnije je bilo malo prekasno. Spasili smo te tri meč lopte, a u četvrtom setu šteta što meč nije otišao još malo dalje jer vjerujem da bi u petom setu oni jako potonuli. Puno puta su ovakvi mečevi otišli na našu stranu, danas nažalost ne. Međutim, imamo tu rezervu u rezultatu pred sutra i kvalitetu na svojoj strani."

Osim na tijek meča i Dodig i Krajan osvrnuli su se na atmosferu u Lilleu u kojoj, kažu, uživaju svake sekunde, no jednako tako, podijelili su i svoje mišljenje o pauzama između gemova, odnosno (ne)reakcijama suca na iste.

"Publika ih je nosila, bila je stvarno fenomenalna za Francuze, u nekim trenucima možda malo i prebučna. Bilo je trenutaka da po minutu, dvije nismo mogli igrati, morali smo čekati. Ali to je sve sastavni dio Davis Cupa. Ako malo analiziram, ovako vruće glave, što možda i nije najbolje, ali u nekim situacijama dugo se čekalo između poena, što mi nismo navikli. Sudac je realno možda mogao malo bolje odraditi posao, smiriti sve na vrijeme, a ne puštati minutu, minutu i pol."", konstatirao je Dodig na što se Krajan nadovezao riječima:

"Nismo nikada igrali pred ovolikom publikom, a sutra će vjerujem biti još i više. Uživancija je igrati pred ovakvim navijačima, kakav god da je rezultat i danas je atmosfera bila još bolja od jučer. I ona će ostati zapisana za povijest jer ovakvu atmosferu na Davis Cupu vjerojatno nikada nećemo doživjeti. Sigurno da uživamo u svakoj minuti", te za kraj nadodao:

"Mi za ovakve stvari dobivamo opomene i kaznene poene i očito je da postoje dvostruka mjerila što definitivno nije uredu. Moramo porazgovarati sa supervizorom jer ako se sutra isto počne događati neće to dobro završiti. Mi imamo svoju publiku, uzvratit ćemo sigurno i to stvarno nikome ne treba na teniskom terenu. Tu supervizor i sudac imaju puno posla da preko noći riješe tu situaciju. Jer ako ne dođe ta prva opomena neće nitko stati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!