Košarka

Popovich o Leonardu: "Kawhi je bio sjajan igrač, ali nije bio vođa"

Petar Jenjić • nedjelja, 25.11.2018.
Popovich o Leonardu: "Kawhi je bio sjajan igrač, ali nije bio vođa"
Foto: EPA

Još uoči sinoćnje utakmice trenera San Antonio Spursa Gregga Popovicha pitali su i o Kawhiju Leonardu za kojeg je istaknuo kako nije bio vođa momčadi, ali njegove kvalitete nikada nisu bile upitne...

Iako je bio i MVP finala 2014. godine i dva puta obrambeni igrač godine, Kawhi Leonard nije bio vođa San Antonio Spursa, barem prema riječima trenera Gregga Popovicha.

"Kawhi je bio sjajan igrač, ali nije bio vođa ili nešto slično. Ginobili i Mills bili su vođe. Njegov talent će nam uvijek nedostajati, ali što se tiče vodstva na terenu, to nije bila njegova stvar u to vrijeme. To može doći kako bude napredovao, ali Manu i Patty popunili su tu ulogu prošle sezone, a u momčad je stigao i LaMarcus Aldridge", kazao je Popovich, prenosi ESPN.

Očekuje se kako će se Leonard vratiti u San Antonio 3. siječnja kada Raptorsi dolaze u AT&T Center. Podsjetimo, razmijenjen je ovog ljeta za DeMara DeRozana, Jakoba Pöltla i zaštićeni pick prve runde drafta 2019. godine. S njim je put Toronta otišao i Danny Green.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dinko Bilich25.11.2018. u 18:23
    Zajeba se čovik šta se nije povuka. Ionako je izabran za selektora Dream Teama, umrla mu je žena, a cijela generacija koja je i načinila Spurse ovakvom franšizom koja izbacuje trenere samom činjenicom da su bili u stožeru Popa i Spursa, digla je sidro tako da je ovo bespotrebni smor i šamaranje i... [više na forumu]
    Dinko Bilich
  • Bogomdani25.11.2018. u 15:45
    Pop je ljut na Kawahija
    Bogomdani