Košarka

Kina i Novi Zeland očekivano slavili, Južna Koreja tek u drugom dijelu slomila Libanon

Jan Šneler • četvrtak, 29.11.2018.
Kina i Novi Zeland očekivano slavili, Južna Koreja tek u drugom dijelu slomila Libanon
Foto: Kristijan Komarica

U tijeku su susreti kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se sljedeće godine odražava u Kini, a danas su odigrana tri susreta austroazijskih kvalifikacija...

Kvalifikacije za Svjetsko košarkaškog prvenstvo 2019. godine koje se održava u Kini sve su bliže kraju. U posljednjem stupnju prije samog prvenstva, svoje susrete odigralo je šest reprezentacija iz austroazijske skupine. Iznenađenja nije bilo, iako nisu sve reprezentacije došle lagano do svojih pobjeda.

Novi Zeland je uvjerljivo stigao do pobjede protiv slabašnog Jordana. Sve su Novozelanđani sredili u prvom poluvremenu kojeg su dobili rezultatom 51:30. Bilo je jasno kako su gosti preslabi da bi ozbiljnije ugrozili Novozelanđane koji su na kraju slavili rezultatom 95:69.

Najbolji je kod domaćih bio Tom Abercrombie s 18 poena i četiri skoka, dok je Jordan Ngatai ostvario učinak od 17 koševa. Kod gostiju, Yousef Abu Wazaneh je zabio 13 poena i dodao pritom sedam skokova.

Jednako lagan zadatak imala je i Kina protiv Sirije. Sirija nije bila dostojan protivnik niti u prvoj četvrtini koju je završila sa samo devet poena. Kinezi su s vremenom samo podizali prednost da bi na kraju slavili sa 101:52.

Kinezi su dosta rotirali, no najbolji je bio Qian Wu koji je za 22 minute postigao 18 poena uz pet asistencija. Za Siriju je Sharif Al Osh postigao 15 koševa.

Uzbudljivo je bilo u Busanu gdje je favorizirana Južna Koreja dočekala Libanon. Libanonci su iznenadili u prvom dijelu te su na odmor otišli s prednošću 27:35. Ipak, kad su se malo sabrali i puno ozbiljnije zaigrali, Južnokorejci su došli do preokreta i na kraju s ugodnih 84:71 slavili.

Odličan je bio u redovima domaćih Guna Ra s 23 poena i 13 skokova, dok je za goste iz Libanona Ali Haidar postigao 19 poena uz sedam skokova.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Austroazija:
Novi Zeland - Jordan 95:69
Južna Koreja - Libanon 84:71
Kina - Sirija 101:52

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!