Ostali sportovi

Hrgović: "Vjerujem da će Wilder nadjačati Furyja, ali stvarno teška borba za predviđanje"

Sportnet, Branimir Korać • petak, 30.11.2018.
Hrgović: "Vjerujem da će Wilder nadjačati Furyja, ali stvarno teška borba za predviđanje"
Foto: FaH

Filip Hrgović dao je svoja promišljanja o nadolazećoj borbi za svjetsku WBC titulu u teškoj kategoriji između Deontaya Wildera i Tysona Furyja koja će se održati u subotu.

Hrvatska boksačka senzacija sa zanimanjem će pratiti borbu Deontaya Wildera, također osvajača brončane medalje na Olimpijskim igrama, koji sada izlaže svoj svjetski naslov u borbi protiv znanog teškaškog prvaka Tysona Furya u Los Angelesu.

Hrgović je trenutačni međunarodni WBC prvak u teškoj kategoriji, a naslov je osvojio spektakularnim nokautom protiv Amira Mansoura te će svoju titulu po prvi puta braniti protiv Ytaloa Perea 8. prosinca 2018. u KC Dražen Petrović u Zagrebu.

"Vjerujem da će na kraju Wilder nadjačati Furya, iako bi mogla biti teška borba. Wilder je jako snažan i njegova desnica bi mogla destabilizirati protivnika čim jednom pogodi. Svakako je ovo vrlo teška borba za predviđanje."

Otkako je otišao u profesionalne vode, Hrgović ne krije ambiciju za osvajanje svjetskih naslova, a nakon samo 6 borbi već je rangiran po WBC, WBA i WBO verzijama. 26-godišnji Hrgović tvrdi da mu treba još 5 borbi prije nego bude spreman izazvati borce kao Wilder, Fury i Anthony Joshua.

"Svi znaju da se od nikoga nisam skrivao i vjerujem da ću u sljedećih pet borbi postati spreman za napad na svjetsku titulu. Naravno, to nije samo do mene jer moram razgovarati sa promotorskom kućom, menadžerima i trenerima, ali uskoro ću ići po sve pojaseve!"

Glavna borba boksačke večeri 8. prosinca u zagrebačkom KC Dražen Petrović bit će susret Filipa Hrgovića protiv Ytaloa Perea u borbi za naslov međunarodnog WBC prvaka u teškoj kategoriji.

Ulaznice se mogu kupiti po cijenama od 150 Kn i dostupne su na internetu putem sustava www.eventim.hr. Događaj će ekskluzivno prenositi RTL Televizija.

Borbu Wilder - Fury prenosit će RTL televizija 2. prosinca od 3:30 sati, a snimka će se emitirati u 14:30 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!