Hrvatski nogometni kup, Četvrtfinale, 04.12.2018, 19:30 h, Stadion u Kranjčevićevoj
Suci: Damir Batinić, Tomislav Petrović, Miro Grgić
Lokomotiva
Lokomotiva
Dejan Radonjić 19'
1:2(1:0) Rijeka
Araujo dos Santos Heber 55'
Alexander Gorgon 65'
Rijeka

Rijeka se pridružila Interu u polufinalu, preokretom svladana Lokomotiva

Branimir Korać • utorak, 04.12.2018.
Rijeka se pridružila Interu u polufinalu, preokretom svladana Lokomotiva
Foto: FaH

Poznat je i drugi polufinalist Kupa Hrvatske. Nakon što je Inter bio bolji od Vinogradara, Rijeka je eliminirala Lokomotivu slaveći 2:1...

Svakom po poluvrijeme, a Riječanima i polufinale Kupa. Dok je Lokomotiva bila opasnija u prvom poluvremenu, drugi dio pripao je gostima što je u neku ruku bilo i očekivano nakon što je u zadnjim trenucima prvog poluvremena zasluženo isključen Myrto Uzuni zbog neopreznog starta.

Lokomotiva je igrala dosta dobro do tog trenutka, bila je opasnija, imala je potpunu kontrolu nad susretom dok je Rijeka pokazala vrlo malo u prvih 45 minuta, tek jedan pokušaj Kvržića koji je Hendija obranio. Inače, Hendija je morao na vrata zbog bolesti Grbića, a domaćinu je nedostajao i Majstorović u obrani.

Lokosi su poveli u 19. minuti kada je Lecjaks odlično nabacio s lijeve strane, a Radonjić sjajno skočio i glavom poslao loptu iza leđa Sluge.

To isključenje Uzunija pokazalo se ključnim trenutkom susreta. U 44. minuti Uzuni je neoprezno uklizao prema Lončaru s visoko podignutom nogom i sudac Batinić mu je pokazao put u svlačionicu.

U drugom dijelu nije se dugo čekalo na pogotke. U 55. minuti Rijeka je došla do poravnanja kada je sve krenulo izgubljenom loptom Halilovića, Lecjaks nije uspio izbiti loptu, ona se odbila ravno do Hebera koji je šalje u mrežu s ruba kaznenog prostora.

Deset minuta kasnije potpuni preokret. Ovaj put u ulozi asistenta bio je Kvržić koji je krasno pronašao na drugoj vratnici Gorgona, a on rutinski zabija za 2:1.

Do kraja susreta Riječani su uspješno zadržali prednost i pridružili se Interu u polufinalu Kupa.

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!