Nogomet

Bjelica: "Bili smo bolja momčad, ali trebali smo bolje koristiti prilike"

Jan Šneler • četvrtak, 13.12.2018.
Bjelica: "Bili smo bolja momčad, ali trebali smo bolje koristiti prilike"
Foto: FaH

Nakon remija u posljednjem kolu protiv Anderlechta Dinamo je zaključio svoj put u grupnoj fazi Europske lige te ih sada očekuje nokaut faza na proljeće. Trener Dinama Nenad Bjelica smatra kako je njegova momčad bila kvalitetnija te je trebala doći do pobjede...

Još jedna utakmica, ona najveća protiv Hajduka, i gotov je jesenski dio sezone za Dinamo. Što se tiče nastupa u Europi, on je završio večeras, no za razliku od prošlih godina, Dinamo čeka protivnika na proljeće. Trener Modrih Nenad Bjelica ne može biti nezadovoljan izvedbom svoje momčadi u grupnoj fazi, a dojma je kako je i večeras Dinamo trebao slaviti.

"Zadovoljan sam sa svih šest utakmica kako smo odigrali. Današnja utakmica sama po sebi u kojoj ništa nije bilo u igri, osim tri boda i borbe za koeficijent, teško je ići na limit. Trebalo nam je manje igre na malom prostoru, efektnih poteza. Mislim da smo bili bolja momčad, da smo imali igru, ali zbog tih nekih detalja nismo uspjeli pobijediti. Važne su šanse, a manje tko ima inicijativu. U našem šesnaestercu nisam vidio niti jednu šansu. Ostalo su sve bile naše šanse i zadovoljan sam kako je to izgledalo", rekao je Bjelica.

Na poluvremenu susreta iz igre je izašao Marin Leovac. Iako tada nije bila poznata priroda njegove ozljede, na konferenciji za novinare Bjelica je rekao kako je dobio udarac u mišić te tek treba vidjeti koliko je ozljeda ozbiljna. Nažalost, prilično nepotrebno treći žuti karton zaradio je Izet Hajrović i bez njega će Dinamo morati igrati prvi susret.

"Igrat će drugi igrači, važan je kao Mario Šitum i Damian Kadzior. Imamo tu dosta igrača i siguran sam da će odigrati na dobrom nivou", dodao je trener Dinama.

Na upit je li već razmišljao o protivnicima u nokaut fazi, trener Dinama bio je rezolutan. Trenutno je u njegovim mislima tek utakmica s Hajdukom, a u ponedjeljak će vidjeti protiv koga će Dinamo 14. veljače odigrati prvi susret grupne faze.

"Vidjet ćemo koga ćemo dobiti, sada se želimo pripremiti za Hajduk. Želimo pobijediti Hajduk. Kada završi pressica počinjemo o tome razmišljati, znamo koliko to znači našim navijačima", istaknuo je Bjelica.

Na kraju, trener Dinama nije zaboravio pohvaliti svoje igrače. Bjelica na raspolaganju ima velik broj igrača i stvarno mu je teško birati prvih 11 jer svi pokazuju nevjerojatnu želju i pružaju fantastične igre. Trener Dinama ne boji se odlazaka na zimu i smatra kako u slučaju da netko bitan ode, klub će dovesti jednako kvalitetnu zamjenu.

"Ponosan sam na igrače koji se razvijaju, da je puna loža skauta. To je potvrda njihovog dobrog rada. Teško mi je izdvojiti nekoga tko nije dobro odigrao polusezonu i nadam se da ćemo to ponoviti na proljeće", zaključio je Bjelica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!