Europska liga, skupina D, 6. kolo, 13.12.2018, 21:00 h, Stadion u Maksimiru
Suci: Sandro Schärer, Alain Bieri, Lukas Fähndrich (Švicarska)
Dinamo
Dinamo
0:0(0:0) Anderlecht
Anderlecht

Dinamu i Anderlechtu po bod, Modri nepotrebno ostali bez Hajrovića

Jan Šneler • četvrtak, 13.12.2018.
Dinamu i Anderlechtu po bod, Modri nepotrebno ostali bez Hajrovića
Foto: FaH

Zaključena je grupna faza Europske lige. U posljednjem kolu, koje nije odlučivalo ni o čemu jer je Dinamo već osigurao prvo mjesto, Modri su s Anderlechtom odigrali bez pogodaka...

Anderlecht
Dinamo
Anderlecht
22
(do 46')
99
(do 89')
Pričuvni igrači
Trener
Nenad Bjelica
1
Frank Boeckx
4
Bubacarr Sanneh
8
Pieter Gerkens
10
Ryota Morioka
12
Dennis Appiah
15
Kenneth Saief
(do 69')
19
Ivan Santini
39
Edo Kayembe
44
Antonio Milić
(do 71')
45
Sebastiaan Bornauw
(do 63')
99
Zakaria Bakkali
Pričuvni igrači
42
Hannes Delcroix
63'
40
Francis Amuzu
69'
55
Alexis Saelemaekers
71'
Trener
Hein Vanhaezebrouck

Iako su bile najavljene niske temperature praćene vjetrom i mogućim snijegom, na tribinama Maksimira okupilo se 12.170 gledatelja. Lijepa je to brojka kada se zna da je Dinamo već osigurao prvo mjesto u skupini D Europske lige i prolazak u nokaut fazu. Iako je utakmica bila revijalnog karaktera jer je Anderlecht ispao iz grupne faze, Dinamo je tražio pobjedu, no nije do nje došao.

Početnih desetak minuta nije bilo pretjerano uzbudljivo. Tek u 10. minuti vidjeli smo prvi udarac, pokušao je Mislav Oršić, ali njegov udarac otišao je pored gola. Tri minute kasnije, Anderlecht je imao odličnu šansu. Tukao je s ruba šesnaesterca Zakaria Bakkali, ali je Dominik Livaković dobro reagirao i otklonio opasnost.

U 16. minuti nažalost po Dinamo požutio je Izet Hajrović. Dinamov igrač ušao je u nepotreban sukob s Antonijem Milićem, bilo je i naguravanja, a sudac Sandro Scharer podijelio je obojici po žuti karton. To znači kako Hajrović neće nastupiti u prvoj utakmici nokaut faze, 14. veljače, otpao je na prilično naivan način.

Dinamo je kontrolirao igru i vrlo kvalitetnom obranom i pokrivanjem zaustavljao sve pokušaje gostiju. U 25. minuti vidjeli smo još jednu odličnu akciju Modrih iz kornera. Izveo je Dani Olmo, kratko dodao Oršić, lopta zatim dolazi do natrčalog Hajrovića koji nažalost puca visoko iznad gola.

Pred kraj prvog dijela, Dinamo je igrao sve bolje i u 32. minuti Amer Gojak lijepo je primirio loptu, pucao isprve, no netko od obrambenih igrača izbio je loptu u korner. Samo minutu kasnije, Petar Stojanović oštro je ubacio, ali su Oršić i Mario Gavranović bili prekratki u šesnaestercu. Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao i momčadi su na odmor otišli s 0:0.

U nastavku susreta, Dinamo ponovno počinje ofenzivno i u nekoliko navrata opasno prijeti vratima Anderlechta. U 57. minuti Gojak je lijepo ubacio, Olmo utrčao, ali je malo zakasnio i nije uspio dobro zahvatiti loptu. Nešto kasnije, imao je Hajrović priliku s dvadesetak metara, no ponovno njegov udarac odlazi visoko iznad vrata.

Dinamo je sve više probijao linije Anderlechta, bilo je tu dosta praznog prostora, no Modri su previše komplicirali u izglednim prilikama. Često u nogometu u takvim situacijama protivnik zna kazniti propuštene prilike, no Anderlecht je bio potpuno bezopasan.

U 78. minuti, Stojanović je lijepo kombinirao s Olmom, no obrana je spriječila njegov ubačaj. Nešto kasnije, glavom je pokušao Amir Rrahmani, ali je njegov udarac bio preslab za gostujućeg vratara. Dinamo je od gostiju mogao primiti jedino neki slučajni pogodak, kao u 82. minuti kada je s velike udaljenosti i kroz šumu nogu silovito tukao Edo Kayembe, no Livaković je uspio uhvatiti loptu.

Do kraja susreta izglednijih prilika nije bilo. Anderlecht je pokušao iskoristiti nepažnje Dinamove obrane u par navrata, no gol Livakovića nije bio ugrožen. Susret je završio bez pogodaka, no to nije bilo pretjerano važno za ukupni poredak. Navijači su mogli početi slaviti, a iznad Maksimira je krenuo vatromet.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Dinamo0:0Anderlecht
Trnava1:0Fenerbahçe
1Dinamo 611:3+814
2Fenerbahçe 67:708
3Trnava 64:7-37
4Anderlecht 62:7-53

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!