Košarka

Sjajni Dončić nije spasio Maverickse u LA-u, Rocketsima nedovoljno i 35 poena Hardena

Branimir Korać • petak, 21.12.2018.
Sjajni Dončić nije spasio Maverickse u LA-u, Rocketsima nedovoljno i 35 poena Hardena
Foto: EPA

NBA liga noćas je u najvećoj mjeri mirovala, momčadi su pauzirale, pripremale se za veliki program u petak te su odigrana samo dva susreta. Domaćini su upisali tijesne pobjede...

Houston Rocketsi sa samo 35 posto šuta iz igre nisu uspjeli slaviti u Miamiju. Dosta rano ostali su i bez Chrisa Paula te im je vrlo malo toga išlo u prilog. U konačnici slavio je Miami 101:99 u dramatičnom dvoboju koji bi možda otišao i na drugu stranu da je malo duže potrajao.

Houston je imao 3.8 sekundi za zadnji napad nakon što je Dwyane Wade s dva promašaja propustio priliku riješiti susret, ali nakon toga je odigrao dobru obranu na Jamesu Hardenu, izolirao ga i lopta nije uspjela do njega doći. Stigla je do Erica Gordona koji u zadnjoj sekundi promašuje tricu za pobjedu.

Rocketsima ovaj poraz neće donijeti previše štete u rezultatskom smislu koliko bi mogla donijeti pauza Chrisa Paula. Paul je u drugoj četvrtini napustio igru zbog ozljede mišića, bit će obavljeno snimanje i tek tada će se vidjeti kakvo je stanje. Već su Rocketsi ove sezone bili bez njega u jednom razdoblju i to nije izgledalo nimalo dobro.

Josh Richardson predvodio je Miami s 22 poena, sedam asistencija i šest skokova, Tyler Johnson dodao je 19 poena, a Hassan Whiteside 17 skokova. Kod Rocketsa James Harden je na 35 poena, 12 asistencija i šest skokova, Gordon je dodao 20 poena, a Clint Capela 14 skokova.

Odlična utakmica i u Los Angelesu gdje su Clippersi prekinuli seriju od četiri uzastopna poraza. Ugostili su Dallas Maverickse i svladali ih sa 125:121 u susretu u kojem je briljirao Luka Dončić s učinkom karijere, ali bez obzira na to Mavericksi su poraženi.

Susret je izgledao poput sinusoide, imali su dobrih razdoblja jedni pa drugi, a na kraju su Clippersi bili ti koji su imali zadnju riječ te s linije slobodnih bacanja preko Tobiasa Harrisa potvrdili pobjedu.

Na prvom gostovanju kod Clippersa u čijem dresu je godinama uspješno igrao, DeAndre Jordan uz 11 poena uhvatio je 22 skoka, Dallasu je ponovno nedostajao Dennis Smith, a Dončić je odlično odradio posao s 32 poena i pet asistencija. Harrison Barnes dodao je 16 poena.

Kod pobjednika Danilo Gallinari ubacio je 32 poena uz šest skokova dok je Lou Williams dodao 26 poena i osam asistencija.

NBA:
Miami Heat - Houston Rockets 101:99
Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 125:121

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!