Nogomet

Lekin Club Brugge u derbiju utrpao pet golova i učvrstio drugo mjesto

Branimir Korać • nedjelja, 23.12.2018.
Lekin Club Brugge u derbiju utrpao pet golova i učvrstio drugo mjesto
Foto: EPA

U 20. kolu belgijskog prvenstva Club Brugge ugostio je Antwerp i upisao visoku pobjedu 5:1. Ivan Leko može biti zadovoljan, Antwerp je izravan konkurent njegovoj momčadi za visok plasman, a ovdje je Brugge pokazao da je kvalitetniji...

Iako se očekivao neizvjestan dvoboj jer je Antwerp ove sezone dosta pokazao i nije slučajno u vrhu lige, dogodilo se sasvim suprotno. Club Brugge pokazao je da može puno bolje od onog što je pokazivao u posljednjih nekoliko kola, potpuno je nadigrao prvog pratitelja na ljestvici i svladao ga s 5:1.

Ivan Leko upozorio je prije susreta kako to neće biti nimalo lagan susret i igrači su ga poslušali. Ozbiljno su shvatili ovaj dvoboj te im nije trebalo puno vremena da riješe pitanje pobjednika.

U prvom poluvremenu domaćin je došao do dva pogotka. Prvo je u 21. minuti Emmanuel Dennis ubacivao loptu iskosa u 16 metara, i braniči Antwerpa i napadači Bruggea su je propustili i završila je u mreži. U 40. minuti Siebe Schrijvers sjajno je prebacio vratara iz teške pozicije nakon dugačke lopte Wesleya za 2:0.

U nastavku susreta domaćin je trebao 20 minuta za potvrdu pobjede. Treći gol postigao je Mats Rits koji je bio na pravom mjestu nakon što je vratar odbio loptu. Ubrzo je Dennis glavom krasno zakucao loptu za 4:0, a na kraju susreta Hans Vanaken s 11 metara postavio je konačnih 5:1.

Jedini gol za goste u 84. minuti zabio je Jelle van Damme, ali samo je smanjio na 4:1 u tom trenutku.

Karlo Letica i dalje ne brani, ponovno je bio na klupi, a Matej Mitrović odigrao je cijelu utakmicu.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!