Tenis

Japanski kvalifikant izbacio Edmunda, izgubio i Murray

Petar Jenjić • srijeda, 02.01.2019.
Japanski kvalifikant izbacio Edmunda, izgubio i Murray
Foto: EPA

Odigrano je sedam mečeva osmine finala na ATP turniru u Brisbaneu gdje se za najveće iznenađenje pobrinuo Japanac Yasutaka Uchiyama koji je izbacio trećeg nositelja Kylea Edmunda...

Uspješan meč osmine finala odradio je Grigor Dimitrov koji je sa 6:3, 6:4 bio bolji od domaćeg igrača Johna Millmana. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda Bugarina, a zanimljivo, prvi su meč odigrali na istom turniru prošle godine.

Iznenađenje je zato priredio Yasutaka Uchiyama koji je s turnira izbacio Kylea Edmunda. Inače 185. igrač svijeta, nakon prolaska kvalifikacija, tako je ostvario novi veliki uspjeh, a do pobjede je stigao sa 7:6, 6:4 nakon sat i 35 minuta igre.

U prvom setu nije bilo breakova pa išlo u 13. igru. Edmund je imao dvije set lopte koje nije uspio iskoristiti, nakon čega slijedi preokret Japanca koji je slavio sa 8:6. U trećem gemu drugog seta Uchiyama oduzima servis protivniku i mirno privodi meč prema kraju.

Uspješan je bio i Kei Nishikori koji je postavljen za drugog nositelja. Japanski tenisač je nakon sat i 21 minute igre bio bolji od Amerikanca Denisa Kude sa 7:5, 6:2. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda Nishikorija.

Prvi međusobni dvoboj odigrali su Jeremy Chardy i Nick Kyrgios, a do pobjede je u tri seta, sa 6:7, 6:2, 6:3 stigao je francuski tenisač koji je tako izborio prolazak u četvrtfinale. Meč je trajao sat i 42 minute.

Izjednačen prvi set stigao je do tie-breaka gdje se bolje snašao Kyrgios koji je poveo sa 6:3 i iskorisito ukupno treću set loptu. Međutim, u preostala dva seta nije uspio ozbiljnije zaprijetiti, a ukupno je imao tek jednu break priliku. Chardy je dva puta oduzeo servis protivniku u drugom setu i jednom u trećem čime je upotpunio preokret.

Na terene se po prvi puta od Šangaja vratio Andy Murray koji je u drugom meču na turniru izgubio u dva seta od Daniila Medvedeva. Ruski je tenisač stigao do pobjede sa 7:5, 6:2 nakon sat i 23 minute igre.

Medvedev je u prvom setu stigao do breaka u trećem gema, a ubrzo poveo s 3:1. Murray je došao do izjednačenja na 4:4, ali je pri rezultatu 5:5 Medvedev stigao tri break lopte, iskoristio treću, a zatim mirno odservirao za set. Odmah na početku drugog poveo je s 4:0 i lakoćom potvrdio pobjedu.

ATP Brisbane, osmina finala:
Grigor Dimitrov (6) - John Millman 6:3, 6:4
Yasutaka Uchiyama - Kyle Edmund (3) 7:6 (8), 6:4
Kei Nishikori (2) - Denis Kudla 7:5, 6:2
Miloš Raonić (5) - Miomir Kecmanović 6:3, 7:6 (2)
Jeremy Chardy - Nick Kyrgios 6:7 (5), 6:2, 6:3
Daniil Medvedev (4) - Andy Murray 7:5, 6:2
Alex De Minaur (7) - Jordan Thompson 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!