Rukomet

Jordi Ribera: "Ovaj termin nije idealan, bilo bi bolje da je finale SP-a početkom veljače"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 03.01.2019.
Jordi Ribera: "Ovaj termin nije idealan, bilo bi bolje da je finale SP-a početkom veljače"
Foto: FaH

Španjolski izbornik Jordi Ribera nije najsretniji terminima odigravanja Svjetskog rukometnog prvenstva, vjeruje kako bi bilo puno bolje da je finalni vikend početkom veljače...

Španjolska će biti jedan od hrvatskih protivnika na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj, a izbornik Španjolske Jordi Ribera ne skriva nezadovoljstvo terminom rezerviranim za SP i vjeruje kako se sve moglo odigrati tjedan dana kasnije.

"Ovaj termin je uvijek kompliciran, ali tako je kako je. Bilo bi bolje da je finale prvog vikenda u veljači jer bi tako dobili tjedan dana više za pripremu i puno bi značilo svim reprezentacijama."

Ribera neće raditi previše promjena u sustavu igre, na Svjetsko prvenstvo vodi gotovo identičnu reprezentaciju koja je u Hrvatskoj osvojila titulu europskog prvaka.

"Ako ne radite puno promjena, nastavljate raditi s istim igračima, onda je i način igre u biti vrlo sličan dotadašnjem."

Uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo, Španjolce očekuje turnir na kojem će nastupiti protiv Saudijske Arabije, Poljske i Bjelorusije, a Saudijci će poslužiti kao primjer kako igra Bahrein.

"Ovaj pripremni turnir omogućit će nam dodatno uigravanje, a igrače će ponovno natjecateljski spojiti u skupinu koja će biti spremna za nastup od početka Svjetskog prvenstva."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!