Košarka

Četiri Hrvata do dvoznamenkastog broja poena, važna uloga Marija Hezonje u pobjedi Knicksa

Petar Jenjić • subota, 05.01.2019.
Četiri Hrvata do dvoznamenkastog broja poena, važna uloga Marija Hezonje u pobjedi Knicksa
Foto: EPA

Hrvati su noćas bili jako aktivni, a svaki koji je nastupio došao je do dvoznamenkastog broja poena. Važnu ulogu u posljednjoj je četvrtini utakmice protiv Ivice Zupca i Los Angeles Lakersa imao Mario Hezonja čiji su Knicksi stigli do pobjede. Bojan Bogdanović ponovno je ubacio više od deset koševa, a pobjedu je Indiani donio Victor Oladipo. Dario Šarić odigrao je solidnu u slavlju svojih Timberwolvesa protiv Orlanda...

Sjajna utakmica bila je u Chicagu odakle su Indiana Pacersi ipak uspjeli odnijeti pobjedu nakon produžetka. U konačnici su slavili sa 119:116 te tako upisali šesto uzastopno slavlje.

Nešto više od minute prije isteka četvrte dionice Pacersi su vodili sa šest razlike, ali Bullsi su imali Zacha LaVinea koji je odlično pogađao u završnici. Pogodio je dvije trice, jednu 17, a jednu četiri sekunde prije isteka vremena za 105:105.

Drama se nastavila u dodatnih pet minuta, deset sekundi prije kraja Lauri Markkanen tricom je izjednačio na 116:116, ali na drugoj strani, sekundu prije kraja, tricu je ubacio Victor Oladipo. Imao je domaćin još jedan šut, pogodio je tricu LaVine, ali vrijeme je bilo isteklo.

Oladipo je susret zaključio s 36 poena i sedam skokova, dok je Domantas Sabonis dodao 23 koša i 12 skokova. Bojan Bogdanović ponovno je bio dvoznamenkast, noćas je dodao 13 koševa (5/12 za dva, 0/3 za tricu, slobodna bacanja 3/4), šest skokova i četiri asistencije. Najbolji je kod Bullsa bio Zach LaVine s 31 poenom i pet skokova.

Iako su tijekom prvog poluvremena zaostajali i 19 razlike, Minnesota Timberwolvesi na domaćem su terenu uspjeli doći do nove pobjede ove sezone. Zahvaljujući jako dobro odigranom drugom poluvremenu Wolvesi su slavili rezultatom 120:103. Sam preokret protezao se i kroz završnicu druge četvrtine, a serija 44:12 bila je i više nego dovoljna za slavlje.

Karl-Anthony Towns s 29 poena i 15 skokova predvodio je domaćina do pobjede, dok je Jeff Teague dodao 23 koša i deset asistencija. Dvoznamenkast bio je i Dario Šarić s deset koševa (3/5 za dva, 1/3 za tricu, slobodna bacanja 1/1), četiri skoka i dvije ukradene lopte.

Najbolji je u redovima Orlanda bio Nikola Vučević s 22 koša i sedam skokova, Evan Fournier dodao je 21 koš, a Terrence Ross 12 poena.

Niz od osam poraza prekinuli su New York Knicksi koji su slavili kod Los Angeles Lakersa koji i dalje igraju bez LeBrona Jamesa. Knicksi su stigli do pobjede sa 119:112 te tako bacili svoje protivnike na 1-4 omjer bez najboljeg igrača momčadi.

Odličnu prvu četvrtinu odigrali su gosti koji su imali 14 koševa viška (39:25). Prednost se gotovo pa istopila do kraja prvog poluvremena, ali Lakersi do vodstva nisu stigli sve do završnice treće dionice (85:84). Većinu svoje minutaže u posljednjoj je četvrtini odradio Mario Hezonja koji je bio jako aktivan i dao je veliki doprinos osiguravanju pobjede.

Hrvatski košarkaš zaključio je susret s deset poena (2/3 za dva, 1/2 za tricu, slobodna bacanja 3/6) za 13 minuta na terenu, a svih je deset zabio u četvrtoj četvrtini. Tomu je dodao dva skoka i jednu asistenciju. Gostujuću momčad do pobjede je predvodio Tim Hardaway Jr. s 22 koša i šest skokova.

Svojih 11 i pol minuta na terenu dobro je iskoristio Ivica Zubac koji je kod Lakersa dodao deset koševa (4/6 za dva, slobodna bacanja 2/2), šest skokova i dvije asistencije. Najbolji je u redovima domaćina bio Brandon Ingram s 21 poenom i devet skokova.

NBA:
Cleveland Cavaliers - Utah Jazz 91:117 (Alec Burk 17p, Ante Žižić nije igrao / Donovan Mitchell 18p, 5as)
Chicago Bulls - Indiana Pacers 116:119*
Minnesota Timberwolves - Orlando Magic 120:103
LA Lakers - New York Knicks 112:119
Phoenix Suns - LA Clippers 111:121 (Devin Booker 23p, Dragan Bender nije igrao / Danilo Gallinari 21p, 7sk, 6as)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!