Rukomet

Njemačka pregazila Koreju na otvaranju Svjetskog prvenstva

Mihaela Bradovski • četvrtak, 10.01.2019.
Njemačka pregazila Koreju na otvaranju Svjetskog prvenstva
Foto: EPA

Počelo je Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj, a otvorili su ga u Berlinu Njemačka i Koreja. Očekivano lagan posao za Nijemce koji su upisali visoku 30:19 pobjedu te iskoristili ovaj dvoboj da isprobaju sve snage...

Očekivano je Njemačka apsolvirala svoju prvu prepreku na putu do što boljeg rezultata na ovom za nju domaćem Svjetskom prvenstvu. 15-ak minuta proučavanja igre debitanta Koreje, koja je u ovakvom izdanju potpuna nepoznanica svim protivnicima, nekoliko bitnih obrana Wolffa te raspoloženi Gensheimer, Pekeler i Fäth i prvo je poluvrijeme arhivirano sa sedam pogodaka prednosti.

Iako su u drugo poluvrijeme startali s 10:17 rukometaši ove ujedinjene Koreje u prvom su poluvremenu sa svih pozicija pronalazili put do njemačkih vrata, a svoj je posao sasvim solidno odradio i vratar Park sa šest obrana u tih prvih pola sata igre. Sasvim dovoljno za zadovoljstvo s obzirom da se azijski sastav nalazi u skupini autsajdera čitavog turnira.

S druge strane, najavljeni oštriji sudački kriterij u odnosu na ranija velika natjecanja na trenutke je bio i preoštar, posebno uzme li se u obzir da su i ritam igre i rezultat bili daleko od "na nož" atmosfere na samom parketu, pa je tako Dongmyung Kim u 12. minuti zaradio crveni karton, dok se u nastavku susreta u njemačkom sastavu trećeg isključenja trebao čuvati Pekeler.

Što se drugog dijela tiče, Njemačka je odmah na startu, i to najviše zahvaljujući novim obranama Wolffa, ušla u seriju, sa 4:0 stigla do 11 pogodaka prednosti dok je Koreji trebalo šest minuta igre u tom dijelu da prvi puta prevari protivničkog čuvara mreže.

Sve dalje išlo je savršeno na mlin njemačkog sastava; bez malo potrošnje energije, s dovoljno prostora da se isprobaju još neka taktička rješenja, a dovoljno uvjerljivo i na trenutke atraktivno da se zadovolje apetiti domaćih navijača. Na kraju treće četvrtine dvoboja tek Paul Drux nije dobio priliku, a Njemačka je u tim trenucima držala visokih 26:13.

I dok je u tom prvom dijelu drugog poluvremena Koreja uspjela postići tek tri zgoditka, a Njemačka imala +14, uspjela je povratiti dio ritma u svoju igru te do kraja popraviti napadački učinak na ukupno 19 postignutih pogodaka. Kao najjače karike u napadu predstavili se Dong-Hyun Jang i Tan Kang sa četiri precizna šuta, a Koreji nije pomoglo niti čak 18 obrana Jaeyonga Parka.

U njemačkom je dresu pak najprecizniji bio kapetan Uwe Gensheimer sa sedam postignutih pogodaka iz osam pokušaja, Pekeler, Fäth i Kohlbacher dodali su svaki po četiri, a s 15 je obrana odlično Prvenstvo otvorio i Andreas Wolff.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!