Košarka

Bosco slavio na Baldekinu, Split i Zabok uvjerljivo do pobjeda

Petar Jenjić • nedjelja, 13.01.2019.
Bosco slavio na Baldekinu, Split i Zabok uvjerljivo do pobjeda
Foto: FaH

Odigrano je pet utakmica osmine finala Kupa Krešimira Ćosića, a za jedino veće iznenađenje pobrinuo se Bosco koji je odnio pobjedu s Baldekina...

Nekima možda iznenađenje, a nekima ipak ne. To neće previše brinuti košarkaše Bosca koji su na Baldekinu svladali Šibenik sa 84:79 te tako izborili završni turnir Kupa.

Iako su gosti imali i 14 koševa viška u trećoj četvrtini (65:51), a zatim i osam koševa viška pet minuta prije kraja (79:71), domaćin se uspijevao vratiti u susret. Tako je Nik Slavica smanjio na 81:79, nakon čega je Šibenik imao i napad za vodstvo, ali nije ga realizirao. Na semaforu je ostalo 12 sekundi, domaćin je radio brzi prekršaj, a David Chavlovich je pogodio jedno slobodno bacanje. Nakon što je na drugoj strani Domagoj Bašić promašio za izjednačenje, pobjeda je ipak na kraju zasluženo otišla put Zagreba.

Stjepan Tešija predvodio je goste s 18 poena i deset skokova, po 17 koševa dodali su David Chavlovich i Mladen Primorac (osam skokova, sedam asistencija).

Gorica je u dvoboju protiv Hermes Analitice slavila sa 89:63 i tako izborila plasman u četvrtfinale. Nakon prvih deset minuta gosti su imali 11 poena prednosti (23:12), Hermes se dobro držao, stigao je i na dva koša minusa u završnici prvog poluvremena, ali više od toga nije išlo. Gosti su se u drugom poluvremenu vratili na dvoznamenkastu prednost te ju sačuvali do kraja.

Marko Petrović sa 16 koševa predvodio je Goricu, po 14 poena dodali su Ivan Majcunić i Borna Kapusta (pet asistencija). Najbolji je kod Hermesa bio Ivan Svoboda s 12 poena.

Prevelikih problema nije imao Split koji je gostovao u Dubrovniku kod istoimenog domaćina te stigao do pobjede rezultatom 86:70. Odlična prva četvrtina, koju su gosti dobili s 32:19, odredila je tijek susreta. Split je do kraja uspio sačuvati prednost.

Mauro Veljačić sa 17 koševa predvodio je Split do pobjede, dok je Michael Cobbins dodao 13 koševa i 11 skokova. Ivan Vodopija sa 17 koševa i šest skokova bio je najbolji kod Dubrovnika.

Uvjerljivu je pobjedu upisalo i Škrljevo koje se s gostovanja u Puli vratilo pobjedom 90:64. Prva četvrtina pripala je domaćinu (15:11), ali ostatak utakmice gosti su u potpunosti dominirali te zasluženo upisali visoko slavlje.

U pobjedničkim je redovima Josip Barnjak ubacio 20 poena, a priključio mu se Karlo Uljarević s 19 koševa i osam asistencija. Vedran Pušić s 30 koševa i deset skokova bio je najbolji kod Pule.

Košarkaši Zaboka nisu imali prevelikih problema na domaćem parketu protiv Alkara kojeg su porazili rezultatom 94:72. Domaćin je već na poluvremenu imao 18 koševa viška (44:26), a prednost je do kraja uspio sačuvati.

Ivan Batur s 20 poena, pet skokova i sedam asistencija predvodio je Zabok do pobjede, po 12 koševa dodali su Antonio Črnjević (osam skokova), Patrik Jambrović (pet skokova) i Roko Galić. Najbolji je kod Alkara bio Hrvoje Vučić s 22 koša i pest skokova, Josh Brown dodao je 15 koševa, šest skokova i sedam asistencija.

Kup Krešimira Ćosića, osmina finala:
Hermes Analitica - Gorica 73:89
Dubrovnik - Split 70:86
Pula 1981 - Škrljevo 64:90
Šibenik - Bosco 79:84
Zabok - Alkar 94:72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!