SP 2019. - Skupina A, 3. kolo, 14.01.2019, 18:00 h
Rusija
Rusija 22:22 Njemačka
Njemačka

Iznenađenje u Berlinu: Rusija zaustavila Njemačku i uzela veliki bod

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 14.01.2019.
Iznenađenje u Berlinu: Rusija zaustavila Njemačku i uzela veliki bod
Foto: EPA

Njemačka nije nastavila s uvjerljivim pobjedama, ovaj put nije niti slavila, a zaustavila ju je Rusija. U utakmici s puno pogrešaka Njemačka i Rusija podijelile su po bod odigravši 22:22...

Uoči susreta trećeg kola domaćin Njemačka uvjerljivo je stizala do svojih bodova, prvo je svladana Koreja, a zatim i Brazil dok se Rusija nakon uvodne podjele bodova sa Srbijom očito vrlo dobro zagrijala protiv Koreje pa je večeras sastav Christiana Prokopa stavila na velike muke za konačan remi.

Da se teško može do kontrole situacije na terenu bez obzira na ogromnu podršku s tribina, a bez one standardne vratara najbolji je sažetak prvih pola sata. Pola sata u kojima se i jedan i drugi sastav potrošio jureći s jednog na drugi kraj terena, jer redali su se promašaji, pogreške, probijanja, gluposti, a mirnoće i koncentracije bilo je samo u tragovima.

Iako je Njemačka na odmor otišla s dva pogotka prednosti malo ju je to ohrabrivalo nakon igre kakvu je prikazala. Andreas Wolff tek se tu i tamo uključio u utakmicu, a s 50 posto uspješnosti šuta s devet metara te svega 33 s krila 12:10 je plafon onoga što je mogla izvući.

Rusija je u jednom trenutku imala prednost na svojoj strani, pa je preko nekoliko minuta prkosila Njemačkoj u trenucima kada se ova htjela odvojiti na više od minimalnih +1, no kako ni njeni šuteri nisu bili precizni, posebno Žitnikov i Škurinskij, na kraju je nastavak dočekala u minusu. Sav rad na ostalim dijelovima terena poništen je udarcima pored, preko ili u okvir gola.

Iako se činilo da se s odmora na parket vratila ipak malo ozbiljnija Njemačka, jer je nakon pet minuta igre preko Weinholda stigla do četiri zgoditka prednosti, i dalje je to bilo daleko od izdanja kakvo su prepune tribine pa i sami akteri u njemačkom dresu željeli vidjeti. Koliko je utakmica bila daleko od rješenja najbolje je demonstriralo Wolffovo slavlje nakon obrane s krila pri +3.

Ruskom se sastavu treba priznati borba i trud do posljednje sekunde, a na kraju je on potpuno pošteno i nagrađen osvojenim bodom. U toj se ludoj završnici probudio Žitnikov, koji je minutu i pol prije kraja iz kontre pogodio za izjednačenje, a junakom je postao Kalaraš svojim blokom slobodnog udarca u posljednjoj sekundi.

U drugom dijelu, a odrazilo se to i na broju postignutih pogodaka, svoj su posao više nego korektno odrađivali i Wolff i Kirejev, a susret su obojica zaključili s 11 obrana. U ruskom je dresu najbolji bio Dibirov s osam pogodaka, u njemačkom je isto toliko postigao Gensheimer.

Prokop će o puno toga morati porazmisliti uoči idućih susreta, posebno onih u glavnoj fazi Prvenstva, želi li ući u borbu za medalje. Samo oslanjanje na Groetzkog (2/4) na desnom krilu moglo bi mu se protiv jačih protivnika obiti u glavu.

SP 2019. - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Srbija22:24Brazil
Rusija22:22Njemačka
Francuska34:23Koreja
1Francuska 5138:113+259
2Njemačka 5151:107+448
3Brazil 5127:129-26
4Rusija 5131:127+44
5Srbija 5127:146-193
6Koreja 5121:173-520

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!