Košarka

Još jedna fantastična Hardenova večer, Anthony Davis briljirao u Los Angelesu

Branimir Korać • utorak, 15.01.2019.
Još jedna fantastična Hardenova večer, Anthony Davis briljirao u Los Angelesu
Foto: EPA

Hrvatski košarkaši noćas nisu nastupali u NBA ligi, a večer je ponudila sjajne individualne predstave Jamesa Hardena i Anthonyja Davisa koji su apsolutno dominirali u pobjedama svojih momčadi...

Houston Rocketsi lakoćom su svladali Memphis Grizzlies sa 112:94, a James Harden odradio je još jednu fantastičnu utakmicu. Ostao je bez dvojice glavnih pomoćnika, van konkurencije je već neko vrijeme Chris Paul, a narednih mjesec dana bit će i Clint Capela stoga je potpuno preuzeo odgovornost na sebe.

U nedjelju je protiv Orlanda šutirao za tricu 1/17, no oporavio se od toga i ubacio je čak 57 poena. 17. put zaredom ubacio je više od 30 poena, već na poluvremenu bio je na 36 i sve je bliže Wiltu Chamberlainu koji je 1964. godine imao 20 uzastopnih utakmica s najmanje 30 poena.

Paul je propustio 12. utakmicu u nizu pa je tako Hardenu pomagao najviše Danuel House koji je ubacio 15 poena. Kod Memphisa po 14 poena upisali su Mike Conley (sedam skokova, sedam asistencija) i Garrett Temple.

Pelicansi su izvukli pobjedu na gostovanju kod Clippersa 121:117. Sjajan duo Anthony Davis - Julius Randle bio je dovoljan Pelicansima za pobjedu u Los Angelesu što je tek druga ovosezonska pobjeda New Orleansa u gostima kod momčadi sa Zapada.

Davis je krenuo u utakmicu s promašenih prvih pet šuteva, ali se brzo oporavio i dvoboj završio s čak 46 poena i 16 skokova. Randle ga je pratio s 27 poena i šest skokova. Kod poraženih koji su drugi put ove sezone upisali tri poraza zaredom, Montrezl Harrell ubacio je 26 poena uz deset skokova, a Danilo Gallinari dodao je 25 poena i šest asistencija.

Sacramento Kingsi bili su bolji od Portland Trail Blazersa sa 115:107. Kingsi su imali širinu, Blazersima je nedostajao bolji učinak CJ-a McColluma koji je stao na šest poena uz šut 2/14 pa nije pomogla niti odlična večer Damiana Lillarda koji je ubacio 35 poena i pet asistencija. Evan Turner dodao je 14 poena, a Al-Farouq Aminu 13 poena i 11 skokova.

Lillard je 184 utakmice zaredom ubacio dvoznamenkasti broj poena i tako srušio klupski rekord Clydea Drexlera. Kod Kingsa Buddy Hield ubacio je 19 poena uz sedam skokova, Bogdan Bogdanović dodao je 18 poena, a Marvin Bagley 13 poena uz 11 skokova.

Odličan dvoboj vodili su D'Angelo Russell i Jayson Tatum u New Yorku, a Netsi su svladali Boston uz po 34 poena svakog od ove dvojice.

Tony Parker srdačno je dočekan u San Antoniju iako je stigao u dresu Hornetsa. Priređen mu je lijep doček, a on je odnio pobjedu uz 33 poena Kembe Walkera. Spursima nije pomoglo 27 poena i deset skokova LaMarcusa Aldridgea.

Jazzeri su bili bolji od Pistonsa uz 18 poena i čak 25 skokova Rudyja Goberta te 28 poena Donovana Mitchella. Blake Griffin s 19 poena predvodio je Pistonse.

NBA:
Brooklyn Nets - Boston Celtics 109:102
Houston Rockets - Memphis Grizzlies 112:94
San Antonio Spurs - Charlotte Hornets 93:108
Utah Jazz - Detroit Pistons 100:94
Sacramento Kings - Portland Trail Blazers 115:107
Los Angeles Clippers - New Orleans Pelicans 117:121

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!