Rukomet

Červar o Španjolcima: "Oni jesu favoriti, ali moramo razmišljati pozitivno i vjerovati da možemo pobijediti"

Branimir Korać • utorak, 15.01.2019.
Červar o Španjolcima: "Oni jesu favoriti, ali moramo razmišljati pozitivno i vjerovati da možemo pobijediti"
Foto: EPA

Hrvatska treba odraditi posao protiv Bahreina, a onda slijedi Španjolska. Utakmica koja će odlučiti o prvom mjestu, a Červar predaje Španjolcima ulogu favorita.

Dvoboj protiv Bahreina za Hrvatsku nema nikakav značaj, niti u slučaju poraza neće se ništa dogoditi, a Lino Červar najavljuje šarenu postavu.

"Znamo da rezultat s Bahreinom po pitanju daljnjeg natjecanja nije bitan i naravno da ćemo na toj utakmici pokušati odmoriti one igrače koji su ponijeli najveći teret i dati priliku onim igračima koji su manje igrali. Doduše neke smo već koristili, ali ovo će biti veća minutaža. Naravno da su naše misli usmjerene prema Španjolskoj, nju ćemo i danas i sutra analizirati i o njoj razmišljati. Svjesni smo da su kao europski prvaci favoriti, ali to ne znači da se mi sada moramo predati. Napravit ćemo sve da pružimo dobar otpor, a da bi to mogli, morat ćemo taktički jako dobro odigrati. Oni glavni španjolski igrači puni su međunarodnog iskustva."

Španjolska je moćna u svakom pogledu, a sve kreće od odlične obrane.

"Njihova obrana je proaktivna, uvijek sam htio tako igrati pa sam pokušao i u Zagrebu i ona je dala rezultate iako nije imala puno velikih imena. S njom smo i u Ligi prvaka ravnopravno igrali protiv moćnijih protivnika. Ta obrana igra protiv napada, jako dobro čitaju igru, iskusni su s Canellasom, Gurbindom i Morrosom. Ti igrači znaju igrati i napad, ali obrana im je forte. Odlično kradu loptu i onda preko Solea, Gomeza, Arina odvajaju se protiv svake ekipe. Munjeviti su u kontri i nitko ih ne može pratiti. Dođe pad koncentracije i tako sve ono dobro što si napravio preko noći nestane. To možemo izbjeći disciplinom u napadu, ne pasivnom igrom nego mudro jer moraš znati kako ih napasti. Imaju dvije vrste zone, jednu agresivnu i jednu malo pliću pa moramo imati i rješenja za obje obrane."

"Oni jesu favoriti, ali moramo razmišljati pozitivno i vjerovati da možemo pobijediti. Počinjemo od 0:0."

Leon Šušnja neće se priključiti reprezentaciji, posljednja testiranja nisu bila najbolja.

"Nije baš ohrabrujuće, čuo sam da na testu to nije bilo baš najbolje, a ako čovjek nije zdrav nema ništa od toga. Naravno da nam nedostaje, ali i Blažević se trudi i moram ga pohvaliti."

Hrvatska je dosad odradila odličan posao, sanja se već godinama povratak u finale, ali Lino ne želi opterećivati igrače s tim.

"Ne treba ovu generaciju opterećivati finalom, ali naravno da je to i moja želja i želja svakog tko poštuje reprezentaciju. Ali lako je reći, a teško izvesti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!