Rukomet

Aguinagalde: "Hrvatska igra kod kuće", Arino: "Naša obrana bit će ključ"

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • četvrtak, 17.01.2019.
Aguinagalde: "Hrvatska igra kod kuće", Arino: "Naša obrana bit će ključ"
Foto: EPA

Nakon upisane pobjede protiv Makedonije, Španjolci se okreću Hrvatskoj gdje će tražiti pobjedu s kojom bi prenijeli u drugi dio natjecanja četiri boda. Ne očekuju lagan posao, igrat će protiv najtežeg protivnika u skupini...

Iskusni Julen Aguinagalde kao i inače bit će među glavnim prijetnjama Hrvatskoj. pivot španjolske reprezentacije svjestan je i kako će Hrvatska imati jaču podršku s tribina.

"Imamo bodove koje smo željeli i sada se okrećemo Hrvatskoj", izjavio je po završetku dvoboja četvrtog kola Julen Aguinagalde te dodao:

"Sastavi poput hrvatskog, date li im priliku, to će i iskoristiti. Osim toga, Hrvati ovdje igraju kod kuće, tu je puna dvorana njihovih navijača i moram reći da se radujem tom okršaju."

Aitor Arino tvrdi kako je bitno popraviti neke stvari uoči dvoboja protiv Hrvatske, posebno način na koji Španjolska ulazi u utakmice.

"Ne započinjemo susrete na način na koji to želimo i planiramo i to je ono što moramo hitno korigirati do susreta s Hrvatskom. To bi za ovu utakmicu moglo biti posebno bitno."

Obranu vidi kao ključ, obje reprezentacije u tom segmentu su među elitnima.

"Pouzdamo se u čitav kolektiv, ako nekome krene slabije, trudimo se kompenzirati to obranom i kao danas, spektakularnim vratarom. I upravo će naša obrana biti ključ, ona hrvatska je pak na visokoj razini, s preko nekoliko opcija. Dat ćemo sve od sebe i nadam se na kraju slaviti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!