Košarka

Double-double Ante Žižića u porazu Cavaliersa, Dario Šarić skroman, Wolvesi izgubili od Spursa

Petar Jenjić • subota, 19.01.2019.
Double-double Ante Žižića u porazu Cavaliersa, Dario Šarić skroman, Wolvesi izgubili od Spursa
Foto: EPA

Ante Žižić istaknuo se double-double učinkom, međutim, to nije pomoglo njegovim Cleveland Cavaliersima koji su poraženi na gostovanju kod Utah Jazza. San Antonio Spursi slavili su kod Minnesota Timberwolvesa, a skromnu je utakmicu odigrao Dario Šarić...

San Antonio Spursi noćas su stigli do 16. pobjede u posljednjih 18 utakmica protiv Minnesota Timberwolvesa. Slavili su u gostima rezultatom 116:113 čime je Gregg Popovich došao do brojke od 520 pobjeda na gostovanjima te se izjednačio s Patom Rileyjem.

Bila je to vrlo zanimljiva i izjednačena utakmica sa 17 izjednačenja, čak 27 promjena vodstva te ukupno 53 prekršaja i 67 slobodnih bacanja. Na otvaranju drugog poluvremena Wolvesi su napravili seriju od 14:1 za deset koševa viška (77:67), no Spursi uzvraćaju serijom 13:2.

Imao je domaćin vodstvo od 90:88 na startu posljednje četvrtine, međutim, bilo je to sve. San Antonio je vodio i sa sedam razlike, a Minnesota je 30 sekundi prije kraja stigla na minimalan zaostatak (114:113). Marco Belinelli ubacio je zatim dva slobodna bacanja, dok šut Derricka Rosea za produžetak nije bio precizan.

LaMarcus Aldridge s 25 poena i devet skokova predvodio je Spurse do pobjede, dok je Rudy Gay dodao 22 koša i pet asistencija. Karl-Anthony Towns predvodio je Wolvese s 23 poena i šest skokova, dok Dario Šarić nije impresionirao za 28 minuta na terenu. Ostvario je učinak od dva poena (1/3 za dva, 0/2 za tricu), sedam skokova i dvije ukradene lopte.

Utah Jazz nije imala prevelikih problema na domaćem parketu protiv Cleveland Cavaliersa koje je porazila rezultatom 115:99. Cavaliersi nisu odigrali dobru utakmicu, a jedan od razloga poraza bio je i vrlo loš šut tijekom prve tri četvrtine koji je iznosio tek 30% (21/68). Već je do poluvremena Utah vodila sa 61:37, a tijekom treće četvrtine imala i 38 poena prednosti. Do kraja susreta ostalo je tek pitanje kojom će razlikom slaviti.

Najbolji je u redovima pobjednika bio Donovan Mitchell s 24 poena, Rudy Gobert dodao je 19 koševa, 15 skokova i pet asistencija, a Royce O'Neale 16 poena, 11 skokova i pet asistencija.

Ante Žižić bio je među istaknutijim pojedincima kod Cavaliersa, a susret je zaključio double-double učinkom od 15 poena (7/12 za dva, slobodna bacanja 1/2), 10 skokova, jednom blokadom i jednom ukradenom loptom. 15 poena dodao je i Colin Sexton.

NBA:
Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs 113:116
Utah Jazz - Cleveland Cavaliers 115:99

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!