Košarka

DeMarcus Cousins debitirao u pobjedi Warriorsa, Celticsi nastavljaju niz protiv Grizzliesa

Petar Jenjić • subota, 19.01.2019.
DeMarcus Cousins debitirao u pobjedi Warriorsa, Celticsi nastavljaju niz protiv Grizzliesa
Foto: EPA

Još nekoliko utakmica odigrano je noćas na NBA parketima, a posebno treba izdvojiti debi DeMarcusa Cousinsa za Golden State Warriorse koji su slavili na gostovanju kod LA Clippersa. Novu pobjedu upisali su Portland Trail Blazersi, kao i Boston Celticsi koji su ponovno bili bolji od Memphis Grizzliesa...

Loš niz utakmica Memphis Grizzliesa nastavio se i noćas u TD Gardenu gdje su do pobjede stigli Boston Celticsi sa 122:116. Gosti su tako izgubili četvrti susret zaredom, a deseti u posljednjih 11 utakmica. S druge strane, Celticsi su sedmi uzastopni put porazili Memphis.

Iako je Kyrie Irving ubacio 20 poena u trećoj četvrtini, nije to pomoglo Celticsima da se potpuno odvoje i riješe utakmicu. Tri minute prije kraja Boston je vodio sa 111:108 nakon čega je uslijedila serija od 10:2 za potvrdu pobjede. Nekoliko trica u samoj završnici tek je ublažilo poraz Grizzliesa.

Kyrie Irving predvodio je Celticse s 38 poena, sedam skokova i 11 asistencija, Marcus Smart dodao je 20 koševa, šest skokova i tri ukradene lopte, a Al Horford 18 poena.

Najbolji je kod Memphisa bio Mike Conley s 26 poena, Jaren Jackson Jr. ubacio je 23 koša, dok je Shelvin Mack dodao 15 poena i sedam asistencija.

Golden State Warriorsi slavili su na gostovanju u Los Angelesu kod Clippersa rezultatom 112:94, a doprinos pobjedi dao je i DeMarcus Cousins u svojoj prvoj utakmici još od 26. siječnja prošle godine. U pobjedu svoje momčadi ugradio je 14 poena i šest skokova za samo 15 minuta igre jer je za to vrijeme zaradio i šest prekršaja.

Warriorsi su tako postali prva ekipa u posljednje 42 godine čija se početna petorka sastojala od All-Star igrača. Gosti su utakmicu prelomili krajem treće i početkom posljednje četvrtine. Steph Curry zaključio je treću dionicu s osam uzastopnih poena, da bi na početku posljednje Cousins pogodio dvije uzastopne trice za vodstvo od 87:72. Do kraja susreta Warriorsi nisu imali problema.

Osim solidne utakmice Cousinsa, Steph Curry predvodio je Golden State s 28 poena i pet skokova, dok je Kevin Durant dodao 24 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Najbolji je u redovima Clippersa bio Tobias Harris s 28 poena i devet skokova, dok je Shai Gilgeous-Alexander dodao 24 koša i pet asistencija.

Sve osim prve četvrtine bila je dominacija Portland Trail Blazersa koji su na domaćem parketu sa 128:112 bili bolji od New Orleans Pelicansa. Odlično je u drugoj dionici igrao Jake Layman koji je predvodio Blazerse, nakon čega je, u razmaku od samo dvije i pol minute, Damian Lillard ubacio 11 poena te pomogao svojoj momčadi da dođe do 17 koševa viška.

Došli su zatim Blazersi do 21 koša viška u trećoj četvrtini (90:69), a iako su visoko zaostajali gosti se nisu predavali pa su tako nešto manje od osam minuta prije kraja stigli na minus osam (107:99). S pet uzastopnih poena Portland se vraća na dvoznamenkastu prednost koju čuva do kraja.

Lillard je predvodio domaću momčad s 24 poena, pet skokova i osam asistencija, dok su po 20 poena dodali Jake Layman i C.J. McCollum (šest skokova). Anthony Davis s 27 poena i sedam skokova te Jrue Holiday s 20 koševa i šest asistencija bili su najbolji kod Pelicansa.

NBA:
Boston Celtics - Memphis Grizzlies 122:116
Detroit Pistons - Miami Heat 98:93 (Blake Griffin 32p, 11k, 9as / Dwayne Wade 20p, 8as)
Orlando Magic - Brooklyn Nets 115:117 (Aaron Gordon 23p, 5as / D'Angelo Russell 40p, 7as)
LA Clippers - Golden State Warriors 94:112
Portland Trail Blazers - New Orleans Pelicans 128:112

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!