Rukomet

Prokop ostavio i Weinholda i Häfnera, za glavnu rundu izvisio najmlađi

Mihaela Bradovski • subota, 19.01.2019.
Prokop ostavio i Weinholda i Häfnera, za glavnu rundu izvisio najmlađi
Foto: EPA

Njemačka nastup u glavnoj rundi Svjetskog prvenstva otvara susretom protiv Islanda, a izbornik Christian Prokop odredio je igrače s kojima će igrati u ovoj fazi natjecanja. Među njima je i naknadno priključeni Kai Häfner...

Nakon ozljede Steffena Weinholda njemački je izbornik treninzima svoje izabrane vrste priključio Kaija Häfnera, no odluku o službenoj zamjeni ostavio je za zadnji trenutak prijavljivanja 16-orice koja će se ove subote u prvom kolu druge faze suprotstaviti Islandu.

U konačnici je Christian Prokop uvrstio Häfnera u konkurenciju za ovaj dvoboj, no iz nje je ispao Franz Semper. 21-godišnji desni vanjski u prvoj je fazi SP-a upisao najmanju minutažu te se u manje od 50 minuta na parketu tri puta upisao u strijelce. Weinhold je pak u potpunosti spreman za nastup.

Mnogo je kritika tijekom preliminarne faze otišlo na račun njemačkog izbornika, njegovog odabira igrača i taktike, ali i samih predstava njegovih izabranika. Sada ih čeka dvoboj s Islandom, a Prokop u prvi plan, kao najjače oružje svog sastava gura - tribine.

"Naša je prednost ta da ogroman dio energije možemo primiti s tribina. S takvim navijačima iz naših leđa sve imamo u svojim rukama", mišljenja je njemački izbornik dok je samog protivnika prokomentirao riječima: "Island je kvalitetan miks iskusnih i mlađih igrača, a osim toga riječ je o kolektivu koji istim tempom trči svih 60 minuta."

Podršku s tribina u korist Njemačke te mladost svoje momčadi u prvi je plan u najavama ovog susreta stavio iz izbornik Islanđana Gudmundur Gudmundsson.

"Njemačka je prvo i osnovno vrhunska momčad, a kada tome dodate 20 tisuća navijača koji će stati iza nje, bit će to poprilično velik izazov za naše mlađe igrače. Pokušat ćemo uspostaviti našu igru što je više moguće i nadati se najboljem."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!